Indrek Mägi võitis MX Liiga etapi Türil, Lihtsa ja Lina tulid külgvankritel karikavõitjateks

27. juulil toimus Türil Kihli krossirajal MX Liiga hooaja kuues etapp. Kõige kiiremas MX Pro klassis teenis etapivõidu Indrek Mägi. Külgvankrite jaoks oli Türi võistlus viimaseks ja otsustavaks Eesti karikavõistluste etapiks. Etapivõidu teenisid Gert Gordejev ja Sten Niitsoo, hooaja kokkuvõttes olid parimad Robert Lihtsa ja Markus Lina.

MX Pro klassis oli hommikuse ajasõidu põhjal suurfavoriidiks Indrek Mägi. Esimest võistlussõitu asuski Mägi stardi järel juhtima. Ainsana üritas temaga alguses sammu pidada Richard Paat. Sõidu teises pooles hakkas siiski ka Paat liidrist maha jääma ja Mägi teenis lõpuks üsna kindla esikoha. Paat lõpetas sõidu teisena ja Egert Pihlak kolmandana.

Teist võistlussõitu asus stardi järel juhtima Romeo Pikand, tema järel teise koha võttis sisse Mägi. Pikand oli sõidu esimeses pooles väga kiire ja ta suutis Mägit enda seljataga hoida. Sõidu keskel suutis Mägi siiski liidriks tõusta ja sealt edasi oli sõit juba tema kontrolli all. Teisena tuli finishisse Pikand ja kolmandana Paat.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht Indrek Mägile (120 punkti), teiseks tuli Richard Paat (104 punkti) ja kolmandaks Romeo Pikand (100 punkti). Juunioride arvestuses oli esimene Pikand, teine Paat ja kolmas Tristan Uiga. MX Liiga üldliider on Türi etapi järel 516 punktiga Egert Pihlak, teisel kohal asub 461 punktiga Uiga ja kolmandal kohal 442 punktiga Pikand.

Külgvankrite jaoks oli Türi võistlus otsustavaks Eesti karikavõistluste arvestuses. Enne viimast etappi oli napilt liidrikohal Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp. Teisel kohal olid Lihtsa ja Lina. Türile olid kaarte tulnud segama MM-sarjas sõitvad Gert Gordejev ja Sten Niitsoo. Ajasõidus näitasid parimat ringiaega Lihtsa ja Lina, neile järgnesid Gordejev ja Niitsoo ning Karing ja Lamp.

Avasõidu stardis valisid Lihtsa ja Lina üllatuslikult stardikoha üsna keskele ja see jättis Gordejevile ja Niitsoole kõige magusama stardikoha. Mehed kasutasid selle ka ilusti ära ja asusid sõitu juhtima. Lihtsa ja Lina võtsid sisse teise koha ning Karing ja Lamp kolmandana. Kaks esimest hakkasid teistel peagi eest ära liikuma. Lihtsa ja Lina püsisid ilusti liidritel kannul, kuid möödasõitu neil teha ei õnnestunud ja esikoht läks Gordejevile ja Niitsoole. Kolmandana lõpetasid sõidu Karing ja Lamp.


Külgvankrite start

Teine sõit algas sarnaselt avasõidule. Esikoha võtsid enda kätte Gordejev ja Niitsoo, teised olid Lihtsa ja Lina ning kolmandad Karing ja Lamp. Sõidu jooksul esikolmikus taas muudatusi ei toimunud, Türi rada ei pakkunud ka erilisi möödasõidu võimalisi sarnase kiiruse juures. Nii tulid taas esimesena finishisse Gordejev ja Niitsoo, teisena Lihtsa ja Lina ning kolmandana Karing ja Lamp.

Etapi kokkuvõttes teenisid esikoha 50 punktiga Gordejev ja Niitsoo, teiseks tulid 44 punktiga Lihtsa ja Lina ja kolmandaks 40 punktiga Karing ja Lamp. Hooaja kokkuvõttes tulid karikavõitjateks 210 punktiga Lihtsa ja Lina, teiseks jäid 208 punktiga Karing ja Lamp ning kolmandaks 158 punktiga Argo Põldsaar ja Tomass Dukulis. Veteranide arvestuses olid Türil parimad Põldsaar ja Dukulis, teise koha said Janar Kaur ja Kardo Sarapik ning kolmanda koha Märt Arula ja Andris Macs.

MX B klassis võitis avasõidu Asko Lihtsa, talle järgnesid Marko Moorits ja Madis Lepikov. Teises sõidus oli parim aga Moorits, teine lihtsa ja kolmas Sten-Kevin Toomela. Etapi kokkuvõttes teenis seega esikoha 114 punktiga Moorits, samade punktidega jäi teiseks Lihtsa ja kolmas oli 96 punktiga Toomela. Klassi kindel liider on endiselt Lihtsa.

MX C klassis teenis etapivõidu 108 punktiga Mihkel Tääkre, mõlemad sõidud lõpetas ta teisena. Teiseks tuli 106 punktiga Ain Klettenberg, kes sõitudes oli esimene ja neljas. Poodiumi kolmandale astmele kerkis 102 punktiga Kevin Kill, sõidud lõpetas ta viiendana ja esimesena.

MX D klassis tuli esikohale Ralf Puusepp. Sõitudes oli ta esimene ja teine ja see andis talle kokku 114 punkti. Teise koha sai 102 punktiga Arti Hallin. Avasõidus jäi Halling viiendaks, kuid teine sõit õnnestus tal esimesena lõpetada. Kolmanda koha teenis 96 punktiga Aksel Porroson.

Kõige suurema osalejate arvuga oli taas MX E klass. Kiiret sõitu näitas Märt Kaarov, kes võitis mõlemad sõidud ja teenis järjekordse esikoha 120 punktiga. Teiseks tuli 100 punktiga Toivo Kaljas, sõidud lõpetas ta neljandana ja teisena. Kolmanda koha võttis 92 punktiga Roobert Rattus, sõitudes oli ta viies ja kolmas.

MX Liiga järgmine etapp toimub 4. augustil Toilas.