Eestlased tegid Saksamaa motokrossi meistrivõistlustel ilusaid sõite

Möödunud nädalavahetusel toimus Gaildorfi krossirajal Saksamaa motokrossi meistrivõistluste kuues etapp. Meie parima tulemuse eest hoolitses Lucas Leok, kes tuli 85cc klassis kolmandale kohale. Sarja kokkuvõttes asub Leok teisel kohal.

Leok näitas head kiirust juba kvalifikatsioonis, kus ta sõitis sarja liidri Ryan Oppligeri (Šveits) järel välja teise ringiaja. Korraliku ringi pani kokku ka Marten Raud, kes oli kaheteistkümnes. Robin Robert Mooses oli ajasõidus kolmekümneteine.

Laupäeval peetud esimeses võistlussõidus ei saanud Leok üle stardipuu just kõige paremini liikuma, kuid tänu sisekurvile pääses ta rajale ikka esimeste hulgas. Avaringilt tuli Leok tagasi viiendana ja kiiresti tõusis ta ka kolmandale kohale. Kaks esimest hakkasid aga eest ära libisema ja Leok nendega kaasa minna ei suutnud ning finishisse tuligi Lucas kolmandana. Väga hea stardi tegi ka Raud, kes sõidu alguses kuuendal kohal oli. Sõidu jooksul andis ta mõned positsioonid ära ja finishisse jõudis Marten üheksandana. Mooses lõpetas avasõidu 28. kohal. Kindla esikoha võttis Oppliger, teine oli prantslane Leo Diss-Fenard.

Pühapäeval toimunud teises sõidus tegi Leok väga hea stardi ja ta võttis sisse kolmanda koha Oppligeri ja Moritz Erneckeri (Austria) järel. Kolmik liikus peagi teistel eest ära, Leok püsis pidevalt Erneckeri tuules ja paaril korral oli võimalus ka möödumiseks. Möödasõitu siiski teha ei õnnestunud ja Leok tuli ka teises sõidus kolmandana finishisse. Võitis Oppliger, teine oli Ernecker. Hea sõidu alguse tegi taas ka Raud, kuid sel korral tal seda ilusaks tulemuseks vormistada ei õnnestunud. Kukkumise tõttu lõpetas Raud sõidu 21. kohal. Mooses tuli finishisse kolmekümnendana.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok 40 punktiga kolmanda koha. Esikoht läks 50 punktiga Oppligerile ja teine koht 40 punktiga Erneckerile. Raud sai 12 punktiga 14. koha ja Mooses 31. koha. Sarja kokkuvõttes on liidrikohal 209 punktiga Oppliger. Leok asub 195 punktiga teisel kohal. Marten Raud on 45 punktiga 18. kohal.

125cc klassis oli meilt ainsana võistlemas Travis Leok, kes kvalifikatsioonis 13. ringiaja välja sõitis. Esimeses võistlussõidus tegi Travis väga korraliku stardi ja ta võttis sisse kaheksanda koha. Korraks õnnestus Leokil ka kuuendaks tõusta, kuid peagi langes ta tagasi kaheksandale kohale. Seda positsiooni hoidis Leok kuni finishini. Sõidu võitis hollandlane Gyan Doensen, teine oli ungarlane Aron Katona ja kolmas hollandlane Mick Kennedy.

Teist sõitu alustas Leok taas ilusa stardiga ja esimestel ringidel sõitis ta seitsmendal kohal. Kahjuks tegi mõne ringi järel Travis sõiduvea ja kukkus ning langes 11. kohale. Seejärel jätkas ta jälle heas tempos ja sõidu lõpuks õnnestus Leokil kaheksandaks tõusta. Esikoht läks taas Doensenile, teine oli lätlane Markuss Ozolins ja kolmas tsehh Vaclav Janout.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok 26 punktiga seitsmendale kohale. Esikoht läks 50 punktiga Doensenile, teine oli 40 punktiga Ozolins ja kolmas 36 punktiga Katona. Üldarvestuses tõusis Leok 75 punktiga kümnendale kohale. Sarja liider on 172 punktiga Maximillian Ernecker (Austria).

MX Masters klassis oli ainsana rajal meie sõitjatest Kaarel Tilk. Ajasõidus oli ta oma grupis kahekümnekuues ja see tähendas, et edasipääsu tuli püüdma minna lohutussõitu. Tilga start lohutussõidus ebaõnnestus ja ta jäi tagumiste sekka. Tugeva sõiduga suutis ta lõpuks kuuendale kohale tõusta, kuid põhisõitudesse ta ikkagi ei pääsenud.

MX2 klassis olid Gaildorfis kohal Sebastian Leok, Joosep Pärn, RIchard Paat ja Robin Kruuse. Pärn oli esimese grupi ajasõidus kahekümnes. Paat sõitis teises grupis välja 18. ringiaja ja Kruuse 27. ringiaja. Kõige paremat kiirust näitas Leok, kes grupis viieteistkümnenda ringiaja välja sõitis. 40 parema hulka pääsesid Leok ja Paat.

Esimese sõidus jäid meie poisid stardi järel tagumiste sekka ja suurt tõusu ei suutnud sealt kumbki teha. Leok lõpetas sõidu 27. kohal ja Paat 32. kohal. Teises sõidus sai Leok paremini liikuma ning tal oli võimalus punktikoha eest võidelda. Lõpuks õnnestuski Sebastianil 20. kohal sõit lõpetada. Paat tuli finishisse 29. kohal. Kolmandas sõidus oli Leok veelgi paremas hoos. Stardi järel oli ta 14. kohal ja enamuse sõidust ta seal püsis ka. Finishisse jõudis Leok lõpuks kolmeteistkümnendana. Paat lõpetas sõidu 28. kohal.

Etapi kokkuvõttes tuli Sebastian Leok 9 punktiga 20. kohale. Paat sai kirja 34. koha. Esikoht läks 75 punktiga šveitslasele Nico Greutmannile. Teine oli 60 punktiga hollandlane Bradley Mesters ja kolmas 55 punktiga sakslane Leon Rudolph. Sarja kokkuvõttes on Leok 26 punktiga 32. kohal ja Paat 9 punktiga 37. kohal.