Eesti quadimeeskond valmistub Rahvuste motokrossiks Tšehhis.



2024. aasta Rahvuste kross quadidele toimub 28.-29. septembril Tšehhis, legendaarses Loketi motokeskuses. Eestit esindavad Kevin Saar, Karl Robin Rillo ja Rasmus Sõna. Samas koosseisus toodi eelmisel aastal Itaaliast toimunud tähtsündmuselt kõrge 6. koht ning nüüd ollakse taas valmis maailma paremikuga rinda pistma.

Eesti quadisõtijad on sel aastal näidanud nii Eesti kui rahvusvahelistel võistlustel väga häid tulemusi. Meeskonna manager Tõnu Põdra sõnas, et tegemist on hetkel Eesti vaieldamatult kõige kiiremate quadisõitjatega, kes suudavad Eesti lippu kõrgel hoida. “Tšehhis on kohal maailma absoluutne tipp, kuid hea tulemuse tegemiseks on meil kõik eeldused olemas. Meie meeskond on sel aastal kindlasti targem ja tugevam ning läheme võistlusele vastu kõrgete ootustega,” sõnas Põdra.
Meeskonna liikmed sõnasid, et on uhke tunne Eestit esindada ja sõita maailmakuulsal krossirajal. Nii Saar, Rillo kui Sõna kinnitavad, et Loketi rada võiks neile kõigile hästi sobida ning olemas on võimalused ja oskused, et saavutada kõrge koht.
Loketi krossirajal toimuva hooaja tähtsündmuse teeb eriliseks see, et kui varem on Quadide rahvuste krossi korraldajaks olnud FIM Europe, siis nüüd toimub võistlus Rahvusvahelise Motoföderatsiooni egiidi all. Viimastel aastatel on järjest enam esindatud riigid ka väljastpoolt Euroopat ja kaasa on teinud USA, Kanada aga ka Argentiina ja Austraalia võistkonnad.

Eesti meeskond 2024:
Kevin Saar (Pärnu Motoclub), viiekordne Euroopa meister ja seitsmekordne Eesti meister, võistleb sel hooajal USA-s maailma kõige kiiremas AMA ATV Pro sarjas, saavutades just lõppenud sarja kokkuvõttes seitsmenda koha ning aste madalamas Pro-Am sarjas kolmanda koha.
Karl Robin Rillo (RedMoto Racing), 2023. aasta Eesti meister ja Euroopa meistrivõistluste kolmas. Käesoleval aastal näidanud suurepärast kiirust Euroopa meistrivõistlustel ja meistrivõistlustel Eestis, Lätis, Prantsusmaal, Saksamaal.
Rasmus Sõna (RedMoto Racing), saanud viimase kahe aasta jooksul kõrgeid poodiumikohti nii Eesti kui Läti meistrivõistlustelt ning 2023 aastal osalenud edukalt ka paaril Euroopa meistrivõistluste etapil. Sel hooajal keskendunud Eesti ja Läti meistrivõistlustele ning enne viimast Läti meistrivõistlute etappi hoidmas seal sarja liidrikohta.

Lisateavet võistluse ja Quad Team Estonia kohta leiate Quad Team Estonia lehelt veebist ja sotsiaalmeediast.


Koondise manager: Tõnu Põdra