Kevin Saar ja Lielbardised näitasid Eesti meistrivõistluste etapil Pärnus maailmataset

Möödunud nädalavahetusel toimus Pärnus motokrossi Eesti meistrivõistluste kolmas etapp. Kui laupäev oli sooloklasside päralt, siis pühapäeval käisid rajal külgvankrid ja quadid. Quadidel võttis etapivõidu Ameerikast koju naasnud Kevin Saar. Külgvankritel näitasid Pärnus maailma tipptaset lätlased Daniels ja Bruno Lielbardised.

Quad Open klassis oli suurimaks favoriidiks kindlasti Kevin Saar, kes ajasõidu ka kindlalt võitis. Teist ringiaega näitas Karl-Robin Rillo ja kolmandat aega Rasmus Sõna. Esimest võistlussõitu asus stardi järel juhtima Rillo. Avaringilt tuli teisena tagasi Saar ja kolmandana lätlane Karlis Straubergs. Juba järgneval ringil suutis Saar Rillost mööda sõita ja ise liiidriks tõusta. Rillo alla ei andnud ja ta üritas Saarel järel püsida, kuid iga ringiga liidri edu natukene suurenes. Viimastele ringidele sai Saaru juba kindla eduga minna ja ta võttiski lõpuks esikoha. Rillo lõpetas sõidu teisena ja Straubergs kolmandana.

Teises sõidus tegi taas väga hea stardi Rillo. Avaringilt tulid teisena ja kolmandana tagasi Eesti meistrivõistluste hetkeliider Reinis Bicans ja Saar. Lätlasega tegi Saar sotid selgeks üsna ruttu ja ta tõusis teisele kohale Rillo seljataha. Kui avasõidus pääses Saar Rillost kiiresti mööda, siis sel korral see nii lihtsalt ei õnnestunud. Üle poole võistlusmaast kulges Rillo juhtimisesel, kuid sõidu lõpus oli Saar värskem. Ta möödus Rillost ja tegi mõne ringiga kohe ka vahe sisse ning võttis lõpuks taas kindla esikoha. Kolmandana tuli finishisse Bicans.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Saar, teise koha sai 44 punktiga Rillo ja kolmanda koha 38 punktiga Bicans. Sarja üldliider on 164 punktiga Bicans, teisel kohal asub 147 punktiga Rillo ja kolmandal kohal 137 punktiga Priit Järvloo.

Quad Open tulemused Pärnu
1. Kevin Saar 50
2. Karl-Robin Rillo 44
3. Reinis Bicans 38
4. Karlis Straubergs 38
5. Priit Järvloo 32
6. Sten Jupaschevski 29
7. Steven Eres 25
8. Sander Lakiza 25
9. Kevin Raun 21
10. Rene Tarend 18

Quad veteranide arvestuses oli parim Priit Järvloo, teise koha sai Rene Tarend ja kolmanda koha Janek Vernik. Quad B klassi kiireim oli Steven Eres, teise koha teenis Kevin Raun ja kolmanda koha Martten Tintso.

Külgvankritel olid meie parimatele tulnud konkurentsi pakkuma maailmameistrivõistlustel hetkel teist kohta hoidvad Daniels ja Bruno Lielbardised. Nad näitasid oma võimu juba ajasõidus kui teise aja välja sõitnud Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu jäid 2 sekundi kaugusele. Kolmanda ringiaja sõitsid Robert Lihtsa ja Markus Lina.


Lielbardised esikoha poole liikumas

Esimest võistlussõitu asusid juhtima Lielbardised ja lätlased hakkasid üsna kiirelt ka järgnevatel eest ära liikuma. Meestel pidas tehnika ka vastu ja Lielbardistele kuuluski avasõidus kindel esikoht. Ka järgnevad positsioonid pandi paika avaringil. Teise koha võtsid sisse Normak ja Kasesalu ning kolmanda koha sarja liidrid Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp. Neljandal kohal olid Lihtsa ja Lina, kes üritasid küll Karingust ja Lambist mööduda, kuid see ei õnnestunud. Lõpuks tulidki teisena finishisse Normak ja Kasesalu ning kolmandana Karing ja Lamp.

Teises võistlussõidus keegi ilmselt kedagi teist peale Lielbardiste võitjaks ei pakkunud ja nii ka läks. Lätlased asusid võistlust taas stardi järel juhtima ja kogu sõit kulges nende juhatamisel kuni finishini. Teise koha võtsid avaringil sisse Normak ja Kasesalu ning kolmanda koha Lihtsa ja Lina. Kahe paari vahel käis terve sõidu jooksul kõva heitlus, kuid möödumisi siiski ei tehtud. Normak ja Kasesalu tulid finishisse teisena ning Lihtsa ja Lina kolmandana. Karing ja Lamp lõpetasid sõidu neljandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Lielbardised, teise koha said 44 punktiga Normak ja Kasesalu ning kolmanda koha 38 punktiga Lihtsa ja Lina. Samade punktidega jäid neljandaks Karing ja Lamp. Meistrivõistluste üldarvestuses on kindlad liidrid 164 punktiga Karing ja Lamp. Teisel kohal on Pärnu etapi viiendana lõpetanud Kevin ja Kenny Vahterid (133 punkti). Kolmandal kohal asuvad 130 punktiga Lihtsa ja Lina.

Külgvankrite veteranide arvestuses teenisid Pärnus esikoha Argo Põldsaar ja Tomass Dukulis, teise koha said Liutauras Variakoijs ja Peteris Jegorovs ning kolmanda koha Sergei Ivanov ja Eemeli Männilaan. Külgvankrite B klassi parimad olid Katrin ja Patrick Põldmad, teise koha teenisid Sven Pintsuk ja Mihkel Kütt ning kolmanda koha Ahto Kurg ja Sander Parts.

Quad juunioride klassis võitis mõlemad sõidud Ruben Vestung ja talle kuulus ka 50 punktiga etapivõit. Teisena lõpetas mõlemad võistlussõidud Martin Kähr ja ta oli teine 44 punktiga ka etapi kokkuvõttes. Kolmas oli mõlemas sõidus Arttu Autio (40 punkti). Eesti meistrivõistluste arvestuses on liider 145 punktiga Vestung, teisel kohal asub 133 punktiga Kähr ja kolmandal kohal 108 punktiga Autio.

Quad 100 klassis teenis avasõidus esikoha Oskari Ruotsalainen, teisena lõpetas sõidu Pätrik Ilm ja kolmandana Roberts Valdmanis. Teises sõidus oli kiireim aga Ilm, teisena lõpetas sõidu Brent Saul ja kolmandana Ruotsalainen. Etapi kokkuvõttes tuli esimeseks 47 punktiga Ilm, teine oli 45 punktiga Ruotsalainen ja kolmas 40 punktiga Saul. Enne viimast etappi on liider 179 punktiga Ruotsalainen, teisel kohal asub 156 punktiga Saul ja kolmandal kohal 152 punktiga Valdmanis.

ATV Laste klassi mõlemad sõidud võitis Egert Sutt ja talle läks ka 50 punktiga esikoht. Avasõidu teisena lõpetanud ja teises sõidus kolmas olnud Kren Astok tuli päeva kokkuvõttes 42 punktiga teiseks. Kolmanda koha teenis 40 punktiga Martten Sädemets, sõitudes oli ta neljas ja teine. Meistrivõistluste liider on 185 punktiga Sutt, teisel kohal asub 168 punktiga Astok ja kolmandal kohal 158 punktiga Sädemets.


Naiste klassi kiireim Patricija Berzina

Pühapäeval käisid rajal ka kaks sooloklassi. Naiste klassis oli rajal 12 võistlejat kolmest riigist. Mõlemad sõidud võitis lätlanna Patricija Berzina ja talle kuulus ka 50 punktiga etapivõit. Teise koha teenis 44 punktiga leedulanna Agilija Skudutyte, sõitudes oli ta neljas ja teine. Mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Martha Koort tuli etapi kokkuvõttes 40 punktiga kolmandaks. Samade punktidega jäi neljandaks Rita-Liisa Mooses. Kokkuvõttes on sarja liider maksimaalse 150 punktiga Berzina. Teisel kohal asub 124 punktiga Mooses ja kolmandal kohal 120 punktiga Koort.

50cc klassi esimese võistlussõidu võitis Simon Asi, talle järgnesid lätlane Ralfs Siks ja Rico Karu. Teises sõidus oli parim aga avasõidu neljandana lõpetanud Noels Ballods-Nagradovs. Teisena tuli finishisse Karu ja kolmandana Siks. Etapi kokkuvõttes läks esikoht 43 punktiga Ballods-Nagradovsile, teise koha sai samade punktidega Asi ja kolmanda koha 42 punktiga Karu. Kokkuvõttes on klassi liider 162 punktiga Karu, teisel kohal asub 159 punktiga Asi ja kolmandal kohal 137 punktiga Herman Tamme.

Fotod: Aivar Rääts