Räpinas toimus traditsiooniline Isade ja Poegade motokross

Räpinas, Linte krossirajal toimus 24. augustil Eesti Noorte karikavõistluste seitsmes etapp. Räpina võistlus oli ka otsustavaks Eesti meistrivõistluste etapiks Pitbike MX klassis. Päeva lõpuks selgusid ka parimad meeskonnad isade ja poegade arvestuses.

Alustame Pitbike MX klassist, millele oli kavas otsustav Eesti meistrivõistluste etapp. Viimasele etapile läks sarja liidrina Jesper Dubolazov. Dubolazovi edu enne viimast etappi oli teisel kohal oleva Keiro Usina ees 16 punkti. Esimeses võistlussõidus tegi super stardi Dubolazov, kes esimesena avakurvi jõudis. Tema õnnetuseks libises ta seal samas kohe külili ja võistlust tuli jätkata tagumiste seas. Liidrikoha võttis enda kätte vanameister Marko Lepik, talle järgnesid Matis Heinpõld ja Henry Küper. Dubolazov parandas samal ajal positsioone ning tõusis sõidu keskpaigaks juba neljandale kohale. Heinpõllul õnnestus mõne ringi järel mööduda Lepikust ja ta asus sõitu juhtima. Küper katkestas samal ajal sõidu ja kolmanda koha võttis sisse Usin. Sellises järjestuses tuldigi finishisse, Heinpõld ees, Lepik teisena ja Usin kolmandana. Väikeste tehniliste probleemidega maadelnud Dubolazov oli finishis neljandana.

Teist sõitu asus stardi järel juhtima Heinpõld, Dubolazov võttis sisse teise koha ja Lepik kolmanda koha. Järgmise kahe ringi jooksul andis Dubolazov kaks kohta ära ja ta langes neljandaks. Sellest aga piisas täielikult, et tiitel endale kindlustada, kuna suurim konkurent Usin oli endiselt seljataga viies. Dubolazov tuligi lõpuks neljandana finishisse ning kindlustas sellega endale ka esimese meistritiitli. Kindla sõiduvõidu võttis Heinpõld, teisena lõpetas Lepik ja kolmandana Juss Maidla.


Eesti meister 2024 Pitbike MX – Jesper Dubolazov

Etapi kokkuvõttes tuli esikohale 50 punktiga Heinpõld, teiseks tuli 44 punktiga Lepik ja kolmandaks 36 punktiga Dubolazov. Eesti meistriks krooniti 170 punktiga Dubolazov, teisele kohale tuli 154 punktiga Usin ja kolmandale kohale 136 punktiga Heinpõld.

Pitbike 88 Semi klassi mõlemad võistlussõidud võitis Rait Sõmer ja talle kuulus ka 50 punktiga esikoht. Teisena lõpetas mõlemad sõidud Kristel Raba ja teine oli ta 44 punktiga ka etapi kokkuvõttes. Kolmas oli mõlemas sõidus Kaimo Maasing (40 punkti). Eesti karikavõistluste arvestuses on klassi kindel liider Sõmer. Juunioride arvestuses oli parim Gregor Varis, teise koha teenis Mairo Usin ja kolmanda koha Kyle Pakkonen.

85cc klassis näitas võimu Lucas Leok. Avasõidus võttis ta ligi 50 sekundilise edumaaga esikoha Leslie Pulleri ees, kelle jaoks oli tegemist hooaja ühe ilusaima sõiduga. Puller suutis sõidu keskel mööduda Marten Rauast ning teda ka kuni finishini enda seljataga kenasti hoida. Teises sõidus läks Leok kiirelt taas eest ära kõigil ja talle kuulus taas kindel esikoht. Järgmistele kohtadele käis jälle tulisem heitlus ja sel korral tõmbas pikima kõrre Karl Teesalu, kes napilt Rauda finishis edestas.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Leok, teiseks tuli 40 punktiga Raud ja kolmandaks 40 punktiga teise sõidu neljandana lõpetanud Puller. Juunioride arvestuses oli kiireim Enri Lustus, teise koha teenis Gregor Lootus ja kolmanda koha Jakob Burmann. Karikavõistluste arvestuses on kindel liider Teesalu, kes teisel kohal asuvat Lustust 49 punktiga edestab.

65cc klassis käis võitlus esikohale Erki Raudnagla ja kodurajal sõitva Aston Kõivu vahel. Raudnagel näitas mõlemas sõidus aga suurepärast kiirust ja lõpuks edestas ta Kõivu üsna kindlalt. Raudnagel teeniski kahe sõiduvõiduga etapi kokkuvõttes 50 punktiga esikoha. Mõlemad sõidud teisena lõpetanud Kõiv oli 44 punktiga teine. Avasõidu lõpetas kolmandana Mikk Mihkel Sepp ja neljandana Karl Mark Kristman. Teises sõidus vahetasid poisid omavahel kohad ja nii tuli päeva kokkuvõttes kolmandaks 38 punktiga Kristman. Karikavõistluste üldarvestuses on esikoha kindlustanud Aston Kõiv.

65cc Juunioride arvestuses oli Linte rajal lõpuks parim Ruben Tees. Teiseks tuli esikohaga võrdselt punkte kogunud Martin-Markus Ansi ja kolmandaks Ron Tiisler.

50cc masinaklassis võitlesid esikoha eest Rico Karu ja Simon Asi. Avasõidus suutis Karu esikoha võtta, kuid teises sõidus ületas finishijoone esimesena Asi, kes tänu sellele ka päeva kokkuvõttes 47 punktiga esikoha teenis. Samade punktidega jäi teiseks Karu. Kolmandana lõpetas mõlemad sõidud Juss Joosep Abram ja talle kuulus ka 40 punktiga kolmas koht etapi kokkuvõttes. Üldarvestuses on seis ülipõnev. Klassi liider on Asi, kuid vaid 1 punkti kaugusel on temast Karu. Kolmandal kohal asub Herman Tamme kaotab liidrile vaid 8 punktiga.

50 Mini klassis kuulus mõlemas sõidus esikoht Devon Pilvele. Ka kaks järgnevat olid mõlemas sõidus samas järjestuses. Teiseks tuli Otto Hanso ja kolmandaks Kevin Press. PW klassi arvestuses teenis esikoha Nicolas Kuus ja teine oli Markus Mägi.


Open klassi kiireim Meico Vettik

Open klassis oli Lintesse kohale tulnud vägagi tugev seltskond. Kahjuks jäi mootoririkke tõttu päev lühikeseks Erki Kahrol. Esimest Open klassi sõitu asus juhatama Kaarel Tilk, talle järgnesid Hardi Roosiorg ja Meico Vettik. Roosiorg tegi kohe teisel ringil aga sõiduvea ja kukkus ning langes kuuendale kohale. Hardi näitas rajal aga suurepärast kiirust ja ta tõusis varsti kolmandale kohale, kuid seejärel vigastas ta jalga ning päev oli tema jaoks lõppenud. Tilk suutis mõne aja Vettikut enda seljataga hoida, kuid Eesti meistrivõistluste liider läks peagi ikkagi Tilgast mööda ja võttis ka esikoha. Tilk lõpetas sõidu teisena ja Richard Paat kolmandana.

Teises sõidus pandi esikoha saatus üsna kiirelt paika. Vettik võttis liidrikoha enda kätte ja tegi turvalise vahe sisse ning võttis lõpuks taas esikoha. Sama kindlalt oli teine Tilk. Kolmandale kohale käis aga kõva lahing Joosep Pärna ja Richard Paadi vahel. Neljandal kohal sõitnud Paat üritas kõike, et Pärnast mööduda, kuid lõpuks see ikkagi ei õnnestunud ja Pärn teenis magusa kolmanda koha.

Päeva kokkuvõttes oli parim 50 punktiga Vettik, teise koha teenis 44 punktiga Tilk ja kolmanda koha 38 punktiga Paat. Hobi klassis oli parim Kevin Järvpõld, teise koha sai Marttin Poljakov ja kolmanda koha Andero Pikk.

Veteranide 40+ klassis teenis esikoha Ain Klettenberg, teiseks tuli Janis Kaljas ja kolmandaks Avo Ärm. 50+ masinaklassi ülivõimas võitja oli Urmas Heliste, kes edestas ka 40+ klassi kiiremaid. Teise koha teenis Artus Krõlov ja kolmanda koha Priit Laur.

Traditsioonilises Isade ja Poegade arvestuses osales sel aastal koguni 21 meeskonda, mis on viimaste aastate suurim osalejate arv. Isade klassi võistlussõitudes pidasid esikoha eest lahingu maha Marek Sonn ja Urmas Põldma. Avasõidus juhtis alguses Põldma, kuid sõidu keskel tõusis liidriks Sonn. Finishis lahutas lõpuks kahte esimest vaid 0,5 sekundit ja napi võidu teensi Sonn. Kolmandana tuli finishisse Avo Ärm. Teises Isade klassi sõidu oli taas parim Sonn, teisena lõpetas Põldma ja kolmandana Ärm. Päeva kokkuvõttes oli parim samuti Sonn, teine Põldmaa ja kolmas Ärm.

Meeskondlikus arvestuses teenisid esikoha 188 punktiga Marten ja Marek Sonn. Teiseks tulid 175 punktiga Jan Andero ja Avo Ärm ning kolmandaks 173 punktiga Kristel ja Toomas Raba. Võitjaid said päeva lõpuks ka enda nimelise puu krossiparki istutada.

Isade ja Poegade üldarvestus