Gert Gordejev tuli koos laenatud paarimehega viimasel MM-etapil 10. kohale

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viimane etapp sõideti möödunud nädalavahetusel Itaalias La Colla krossirajal. Itaalias oli Gert Gordejevil korvipoisiks taas hollandlane Jens Vincent. Meestel koostöö sujus ja etapi kokkuvõttes saavutati kümnes koht. Enamuse hooajast koos Sten Niitsooga sõitnud Gordejev tuli hooaja kokkuvõttes 12. kohale.

Hooaja viimasel etapil ei läinud kõik nii nagu kavas oli ja külgvankrid said rajal käia vaid pühapäeval. Seega jäid ära ka kvalifikatsioonisõidud. Pühapäeva hommikuses ajasõidus tulid Gordejev ja Vincent oma grupi kuuendaks ja sellega oli stardikoht esireas tagatud.

Esimese võistlussõidu lõpetasid Gordejev ja Vincent kümnendana. Esikoha teenisid lätlased Daniels ja Bruno Lielbardised. Teisena lõpetasid sõidu prantslased Killian ja Evan Prunierid ning kolmandana belglased Marvin Vanluchene ja Glenn Janssens.

Teises sõidus suutsid Gordejev ja Vincent veelgi parema esituse teha ning finishis olid mehed üheksandana. Esikoha võtsid hollandalsed Koen Hermans ja Ben Van Den Bogaart, teisena tulid finishisse britid Brett Wilkinson ja Joe Millard ning kolmandana Tim Prümmer ja Rudolphe Lebteton (Saksamaa/Prantsusmaa).

Etapi kokkuvõttes said Gordejev ja Vincent 23 punktiga 10. koha. Esikoha teenisid 43 punktiga Hermans ja Van Den Bogaart. Teised olid 40 punktiga Prunierid ja kolmandad 40 punktiga Lielbardised. Hooaja kokkuvõttes tuli Gert Gordejev koos oma paarimeestega 160 punktiga 12. kohale. Maailmameistritiitlit kaitsesid Vanluchene ja Bogaart (422 punkti), kes edestasid Lielbardisi lõpuks 21 punktiga. Kolmandaks tulid Prunierid (379 punkti).

MM-i üldseis