Karel Kutsar võitis MX Liiga etapi Haanjas

MX Liiga neljas etapp toimus möödunud pühapäeval Haanjas Abi krossirajal. Võistlejate arv jäi kahjuks üsnagi väikeseks ja mitmeid klasse tõsteti kokku. MX Pro klassis teenis kindla esikoha pärast vigastuspausi rajale naasnud Karel Kutsar (Sõmerpalu MK).

Pro klassi ajasõidus võttis üllatuslikult esikoha Jan Jakobson (Tihemetsa Motoklubi), kes on võistlusradadelt pikka aega eemal olnud. Karel Kutsar näitas teist aega ja Junior klassi arvestuse võistleja Sebastian Leok (Sõmerpalu MK) kolmandat aega.

Avasõidus tegi Kutsar konkurentidega kiirelt sotid selgeks. Stardivõidu järel asus ta kohe teiste ees oma edumaad suurendama ja lõpuks kuulus talle esikoht ligi minutilise eduga Jakobsoni ees. Seitsmendalt kohalt tõusis lõpuks kolmandaks Jüri Triisa (RedMoto Racing). Junioride arvestuses oli avasõidus parim Leok, teise koha sai Juri Vinogradov (Narva SK Energia) ja kolmanda koha Robin Raudsepp (Roosna Alliku Motoklubi).

Teises sõidus võttis esikoha taas enda kätte Kutsar, kuid sel korral püsis temaga enamvähem samas tempos ka Jakobson. Kutsarile ta kordagi siiski seljatagant suurt ohtu ei kujutanud ja Karel võitis kindlalt ka teise sõidu Jakobsoni ees. Võistlejaterivi lõpust rühkis taas poodiumikonkurentsi Triisa, kuid kukkumine võttis talt kolmanda koha võimaluse. Kolmandana lõpetas sõidu Tanel Rauk (Jõhvi Motoklubi). Junioride arvestuses oli seekord parim Kennert Nurja (MotoWorks RT), teine oli Leok ja kolmas Vinogradov.

Etapi kokkuvõttes teenis Pro klassis esikoha 120 punktiga Kutsar, teine oli 108 punktiga Jakobson ja kolmas 96 punktiga Rauk. Junioride arvestuses oli 114 punktiga esimene Leok, teise koha sai 106 punktiga Nurja ja kolmanda koha 104 punktiga Vinogradov.

MX B klassis oli kohale tulnud 12 sõitjat. Ajasõidus olid teistest kiiremad Marko Moorits (Linnamäe Krossiklubi) ja Madis Lepikov (Tõrva Motoklubi). Võistlussõitudes mängisid kõrget mängu aga teised mehed. Avasõidu võitis britt Sam Jones (KTL Racing Klubi). Teisena lõpetas Priit Palatu (Sõmerpalu MK) ja kolmandana Lepikov. Teises sõidus oli parim aga avasõidu neljandana lõpetanud Karl Kiil (KTL Racing Klubi). Teisena lõpetas sõidu Siim Palatu (Sõmerpalu MK) ja kolmandana Lepikov.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 106 punktiga Kiilile, teise koha sai samade punktidega Jones ja kolmanda koha 100 punktiga Lepikov.

MX C klassis oli Haanjasse kohale tulnud vaid kümme sõitjat ja nad pandi sõitma koos D klassiga. Mõlemad võistlussõidud võitis Sten Kuhi (RXT Motoklubi) ja talle kuulus ka 120 punktiga etapivõit. Teisena lõpetas avasõidu Kevin Mõts (Sõmerpalu MK) ja kolmanda Kevin Järvpõld (Linnamäe Krossiklubi). Teises sõidus oli Järvpõld aga teine, mis andis talle 104 punktiga teise koha ka etapi kokkuvõttes. Mõts lõpetas teise sõidu viiendana, kuid sellest piisas, et 96 punktiga tulla etapi kokkuvõttes kolmandaks.

MX D klassis oli teistest üle Hardi Prans (Sõmerpalu MK). Ta võitis mõlemad sõidud ja teenis 120 punktiga esikoha. Avasõidu lõpetas teisena lätlane Jurgis Meisters, kuid kuna teise sõit tal ebaõnnestus, siis poodiumile lõunanaaber ei jõudnud. Sellega sai hakkama aga tema kaasmaallane Kalvis Blums. Avasõidu kolmandale kohale lisas Blums teisest sõidust neljanda koha punktid ja 96 punktiga tuli ta kokkuvõttes teisele kohale. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Markko Poljakov (Kagu MK). Avasõidus oli ta alles seitsmes, kuid teisest sõidust tuli teine koht ja 92 punktiga oligi ta kolmas.

MX E klassis liigub võidulainel Romer Kungla (MotoWorks RT). Avasõidu lõpetas ta küll kolmandana, kuid teise sõidu esikoht andis talle 110 punktiga esikoha ka etapi kokkuvõttes. Mõlemad sõidud lõpetas teisena Karl Valem (KTL Racing Klubi) ja 108 punktiga sai ta teise koha ka etapi kokkuvõttes. Avasõidu võitja Stefan Jakubini (Toila Automoto Klubi) lisas teises sõidus neljanda koha punktid ja see andis talle kokkuvõttes 106 punktiga kolmanda koha.

Veteranide 40+ klassis oli Haanja rajal väga heas hoos Dmitri Vinogradov (Narva Motoklubi). Vinogradov võitis mõlemad sõidud mängleva kergusega ning teenis esikoha ka päeva kokkuvõttes. Avasõidus teenis teise koha Jako Tsäko (Motoextreme) ja kolmanda koha Erki Privoi (Sõmeru Racing). Teises sõidus vahetasid mehed omavahel kohad ja see andis teise koha päeva kokkuvõttes Privoile ning kolmanda koha Tsäkole.

Veteranide 50+ klassis läksid kaks esimest kohta Lätti. Mõlemad sõidud võitis Janis Mironovs ja talle kuulus esikoht. Kahel korral oli teine Juris Kovgers. Kolmanda koha sai mõlemas sõidus Aivo Rabbi (Paikuse Motoklubi).

MX Liiga viies etapp sõidetakse 16. juulil Türil.

Foto: Aivar Rääts