Vägev, Kevin Saar teenis Ameerikas AMA Pro klassis elu esimese poodiumi

Möödunud nädalavahetusel toimus Pleasure Valley krossirajal ATV Motocross Nationali kaheksas etapp. Esimest hooaega Ameerikas võistlev Kevin Saar suutis maailma kõige kõvemas sarjas oma elu esimese poodiumikoha saavutada kui kahe sõidu kokkuvõttes tuli ta kolmandaks.

Pleasure Valley rada hakkas Saarele istuma kohe hommikuses ajasõidus, kus ta sai kirja tänavuse hooaja ühe parima tulemuse olles seitsmes. Parimat aega näitas sarja ülivõimas liider Joel Hetrick.

Kui kvalifikatsioonis said mehed sõita suurepärasel rajal, siis võistlussõidud toimusid juba suure poriga. Avasõitus oli Saar stardi järel üheksandal kohal, kuid raskel ja porisel rajal suutis ta pidevalt oma kohta parandanda ja finishisse jõudis ta neljandana. See on tema parim sõidutulemus seni Pro klassis. Esikoha teenis avasõidus Bryce Ford, teine oli Joel Hetrick ja kolmas Cody Ford.

Teises sõidus õnnestus Kevinil start paremini ja ta pääses kohe kuuendale kohale. Mõne ringiga tõusis ta juba viiendaks, kuid seejärel suri tal tsikkel kurvis välja ning Saar langes tagasi kuuendale kohale. Sellel kohal sõitis ta kogu ülejäänud sõidu kuni finishini. Esikoha võttis teises sõidus Chad Wienen, teine oli Bryce Ford ja kolmas Jeffrey Rastrelli.

Etapi kokkuvõttes tuli Saar kolmandale kohale. Esikoha teenis Bryce Ford ja teine oli Chad Wienen. Sarja kokkuvõttes on Saar 162 punktiga kümnendal kohal. Liider on 345 punktiga Hetrick, teisel kohal asub 304 punktiga Bryce Ford ja kolmandal kohal 283 punktiga Wienen.

Kevin Saar: “Kvalifikatsioonides olid raja- ja ilmaolud veel väga head. Rada mulle meeldis ja sõitsin välja 7. ringiaja, mis on hooaja parim kvalifikatsioonikoht. Samuti oli kaotus liidritele väiksem, kui kunagi varem.

Enne esimest sõitu oli natukene vihma tulnud, kuid rada veel päris hea. Esimeses sõidus olin 9. kohal, kui järsku hakkas vett kallama ja tuul tormama. Minutitega olid rajal suured lombid – võtsin teadlikult hoogu maha, et finishisse jõuda. Sõidu lõpuks tõusin 4. kohale! Täpselt meie teiseks sõiduks hakkas taas sadama. Teist sõitu alustasin 6. kohal ja mõne ringi pärast tõusin 5. kohale. Poole sõidu peal suri masin kurvis välja ja langesin koha võrra, aga õnneks sain enne suuremat gruppi uuesti minema. Probleeme valmistas mul märgade ja poriste kinnastega gaasirulli keeramine, kuid suutsin sellel kohal sõidu ka lõpetada.

Kahe sõidu kokkuvõttes sain 3. koha punktid! Selliste oludega võisteldes on küll vaja palju õnne, kuid kõige tähtsam on suuremate vigadega lõpuni tulla, mis mul õnnestus. See kõik ei ole veel siiani kohale jõudnud ning sõnadest jääb lihtsalt puudu kirjeldamaks, mida ma sisimas tunnen. Seda päeva jään ma elu lõpuni mäletama ja selle eest olen tänulik oma perele ning kõikidele toetajatele!”

Järgmine etapp sõidetakse 22.-23. juulil Briarcliffi rajal.