Kemorasse planeeritud motoringraja EMV etapp jääb ära

Eile hommikul saabus meile teade, et järgmise nädala lõppu planeeritud Soome ja Eesti MV etapp Kemora ringrajal jääb ära. Annan siin korraldaja poolt väikese selgituse, miks tehti selline otsus.

Esimene oluliste otsuste tegemise hetk WCRC klubile oli juba talvel, kui selgus, et Alastaro ringraja uus omanik on oluliselt tõstnud teenuste hinda. Alternatiiviks oli võimalus korraldada võistlus Kemora ringrajal. Kuna nii EMFi kui ka SML ringrajakomisjonidel oli soov jätkata ühiste võistluste korraldamist, siis langetasime otsuse võistlus korraldada ka Helsingist kaugele jääval ringrajal.

Üldine hindade tõus on hakanud erinevate sündmuste korraldajaid „üllatama“ ka siis, kui tundub, et kõik kokkulepped on sõlmitud ja plaanid teostuvad. Näiteks CR Moto pidi mais võistlusnädala neljapäeval vastu võtma SA Pärnu Haigla juhatuse otsuse, et nende kiirabi teenuste hind tõuseb järgmisest päevast kahekordseks! Selge miinusesse jäämise võimalus oli ka põhjuseks, miks EMF ringrajakomisjon loobus juuni kuu EMV etapi korraldamisest.

Kahjuks tabas sarnane ebameeldiv uudis ka Kemora võistluse korraldajat – sealne kiirabiteenuse osutaja tõstis teenuse hinda neli (!) korda võrreldes eelmise aastaga. Eile keskööl lõppes võistlusele esimene registreerumine. Kahjuks oli registreerunud mootorrattaid 50 vähem kui eelmisel aastal Alastaros. Eesti võidusõitjaid oli registreerunud 25, mis on samal tasemele eelmise aastaga, kuid soomlaste hulk oli selgelt väike. Kõrged hinnad ja vähene osalejate arv kokku oleks andnud WCRC klubile viiekohaliseks kiskuva numbriga kahjumi. See tingiski otsuse tühistada võistlus ja maksta registreerunud sportlastele tagasi nende stardirahad.

Meil on kahju, aga ega palju muid valikuid ka ei olnud. Avaldan veelkord kahetsust WCRC klubi poolt võistluse tühistamise pärast.

Loodetavasti see tagasilöök ei heiduta teie osalemist selle hooaja järgmistel võistlustel. Meistrivõistluste hooaeg on niigi „õhukeseks kulunud“. Nüüd on vaja meie kõigi ühist panust, et viimastel etappidel oleks piisavalt osalejaid ja korraldajal poleks kartust jääda võlgadesse.

WCRC klubi ja EMF ringrajakomisjoni nimel, Raul Koov