Langel selgusid Eesti motokossi meistrid külgvankritel ja quadidel

Pühapäeval, 3. septembril selgusid Lange krossirajal Eesti meistrid motokrossi quadidel ja külgvankritel. Quad Open klassis tuli Eesti meistriks Karl Robin Rillo ja külgvankritel teenisid ihaldatud tiitli Markus Normak ja Lari Kunnas.

Külgvankritel olid enne viimast etappi üsna kindlalt liidrikohal Markus Normak ja Lari Kunnas. Lätlased Janis ja Peteris Jegorovsid kaotasid liidritele 23 punktiga. Langel toimunud viimase etapi avasõitu asusid aga juhtima Tanel Reesna ja Sten Niitsoo. Teise koha nende seljataga võtsid sisse Jegorovsid, samal ajal tegid kehva stardi aga Normak ja Kunnas, kes esiviisikusse ei mahtunud. Reesna ja Niitsoo juhatasid tervet sõitu ja neile kuulus avasõidus kindel esikoht. Sõidu alguse neljandalt kohalt tõusid lõpuks teiseks Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp ning kolmandana lõpetasid sõidu Jegorovsid. Normak ja Kunnas suutis tõusta neljandale kohale ning andsid lätlastele lõpuks ära vaid 2 punkti.

Teist võistlussõitu asusid stardi järel juhtima Jegorovsid. Natuke parema stardi tegid ka Normak ja Kunnas, kes tulid avaringilt tagasi neljandana. Nende vahele mahtusid veel Aron Kaurit ja Reio Rosin ning Karing ja Lamp. Normak ja Kunnas liikusid teises sõidus aga sellise kiirusega, et järgnevate ringide jooksul ei suutnud esikolmik neid kinni hoida. Sõidu keskel möödusid Normak ja Kunnas ka lätlastest ja asusid sõitu juhtima. Liidrikohale pääsees sõitsid Normak ja Kunnas kõigil eest ära ning võtsid lõpuks kindla esikoha ja tulid ka Eesti meistriteks. Jegorovsid lõpetasid sõidu teisena ning Karing ja Lamp kolmandana.

Etapi kokkuvõttes tulid 43 punktiga esikohale Normak ja Kunnas, teise koha said 42 punktiga Jegorovsid ning ja kolmanda koha 42 punktiga Karing ja Lamp. Eesti meistriteks krooniti 190 punktiga Normak ja Kunnas, teise koha said 166 punktiga Jegorovsid ning kolmanda koha 124 punktiga Karing ja Lamp.


Karl Robin Rillo

Ka Quad Open klassis oli enne viimast etappi liider Karl Robin Rillo edu järgnevate ees üsna suur. Teisel kohal olnud Rasmus Sõna kaotas Rillole juba 33 punktiga. Lange etapil tegi kaasa ka Kevin Saar, kes oligi etapivõidule suurim soosik. Avasõitu asusis juhtima Rillo, kuid pikalt ta seda teha ei saanud, sest Saar võttis liidrikoha teisel ringil juba enda kätte. Sealt edasi oli juba Saare show ja sõitis kõigil eest ära ning võttis lõpuks suure edumaaga sõiduvõidu. Õnneliku teisena tuli finishisse Rillo, kes selle sõiduga kindlustas endale ka Eesti meistritiitli. Kolmandana lõpetas sõidu Sõna.

Teist sõitu asus stardi järel juhtima Mihkel Salujõe. Sarnaselt avasõidule asus alates teisest ringist aga sõidu liidriks Saar. Kevin näitas jälle klassi ja liikus võrreldes teistega palju kiiremini ja talle kuulus lõpuks 37 sekundilise edumaaga esikoht. Eesti meister Rillo tuli finishisse taas kindlal teisel kohal ja kolmas oli sama kindlalt taas Sõna.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Saar. Teise koha sai 44 punktiga Rillo ja kolmanda koha 40 punktiga Sõna. Eesti meistriks tuli Quad Open klassis 191 punktiga Rillo teise koha sai 154 punktiga Sõna ja kolmanda koha 110 punktiga Priit Järvloo.


Ruben Tees jäi 50cc klassis sel hooajal löömatuks

Pühapäeval käisid käisid meistrit selgitamas ka 50cc soolo klassi sõitjad. Seni kõik sõidud võitnud Ruben Teesi edu enne viimast etappi teisel kohal oleva Ron Tiisleri ees oli 22 punkti. Tees ei jätnud ka viimasel etapi midagi juhuse hooleks. Avasõitu asus ta juhtima just Tiisleri ees. Rajal oli Tees taas selgelt kõige kiirem ja finishisse jõudis ta taas esimesena, edu teisel kohal lõpetanud Tiisleri ees oli lõpuks üle minuti. Sõiduvõiduga kindlustas Tees endale ka Eesti meistritiitli. Kolmanda lõpetas avasõidu Henry Järv.

Teist sõitu sai Tees tulla juba pingevabalt sõitma. Ta asus avaringil taas sõidu liidriks ja taas sõitis ta kõigil eest ära ning võttis ülekaaluka esikoha. Neljandalt kohalt teiseks tõusis Tiisler ja kolmas oli jälle Järv, kes napilt Jaan Aron Vahterit edestas.

Etapi kokkuvõttes tuli esikohale 50 punktiga Tees, teise koha sai 44 punktiga Tiisler ja kolmanda koha 40 punktiga Järv. Samas järjestuses olid poisid ka hooaja kokkuvõttes. Eesti meistriks krooniti maksimaalse 200 punktiga Tees. Teise koha sai 172 punktiga Tiisler ja kolmanda koha 146 punktiga Järv.

Quad 100 klassis läks viimasele etapile vastu liidrina Martin Kähr, edu Pätrik Ilmi ees oli tal 18 punkti. Esimest sõitu juhtis pikka aega just Ilm, kuid sõidu keskel sai Kähr temast mööda ja võttis ka lõpuks esikoha. Ilm lõpetas sõidu teisena ja soomlane Oskari Ruotsalainen kolmandana. Teist sõitu juhtis taas pikka aega Ilm, aga kaks ringi enne sõidu lõppu möödus temast Kähr, kes lõpuks ka esikoha võttis. Ilm lõpetas sõidu jälle teisena ja Oliver Toovis kolmandana.

Etapi kokkuvõttes tuli esikoha 50 punktiga Kähr, teise koha sai 44 punktiga Ilm ja kolmanda koha 38 punktiga Ruotsalainen. Eesti meistriks tuli 172 punktiga Kähr, teise koha sai 148 punktiga Ilm ja kolmanda koha 134 punktiga Brent Saul.

Quad junioride klassis tiitlit välja vähese osavõtjate arvu tõttu välja ei jagatud. Lange etapil oli rajal kolm poissi. Esikoha teenis lätlane Karlis Straubergs, kes võitis mõlemad sõidud. Teiseks tuli Ruben Vestung ja kolmandaks soomlane Arttu Autio.

Laste ATV klassis oli punktitabel enne viimast etapp väga tihe. Liidrikohal asus Lars Landmann, vaid kolme punktiga kaotas talle Kren Astok ja viie punktiga lätlane Roberts Valdmanis.

Landmann suutis viimase etapil näidata, et just tema on tiitlit väärt. Ta suutis mõlemas sõidus esikohad võtta ja kindlustas sellega ka Eesti meistritiitli. Avasõidu lõpetas teisena Valdmanis, kuid teine sõit lätlasel ebaõnnestus kuigi ta stardi järel oli liidrikohal. Teise sõidu kuues koht andis talle päeva kokkuvõttes kolmanda koha. Teiseks tuli avasõidus kolmas olnud ja teise sõidu teisena lõpetanud Arturs Upitis.

Hooaja kokkuvõttes tuli Eesti meistriks 135 punktiga Landmann, teise koha sai 116 punktiga Astok ja kolmanda koha samade punktidega Valdmanis.

Quad Veteranide arvestuses oli hooaja viimasel etapil mõlemas sõidus võidukas Rene Tarend ja talle kuulus 50 punktiga esikoht. Avasõidu lõpetas teisena Olari Saarme ja kolmandana Janek Vernik. Teises sõidus vahetasid mehed omavahel kohad ja nii läks etapi kokkuvõttes 42 punktiga teine koht Vernikule ja kolmas koht samade punktidega Saarmele. Veteranide klassi Eesti meistriks tuli 144 punktiga Tarend, teise koha sai 130 punktiga Saarme ja kolmanda koha 109 punkiga Lauri Noot.

Quad B klassi arvestuses oli Langel parim Kevin Raun. Avasõidu Raun võitis ja teises sõidus oli ta teine. Teise koha sai Mihkel Mürk, kes oli sõitudes kolmas ja esimene. Kolmandaks tuli Martten Tintso, kes lõpetas sõidud teise ja kolmandana.

Külgvankrite Veteranide klassi viimase etapi võitsid 44 punktiga Argo Põldsaar ja Markus Lina. Etapivõiduks piisas sellel korral mõlema sõidu teisest kohast. Teiseks tulid etapi kokkuvõttes 40 punktiga leedulased Liutauras Variakoijs ja Martins Antons. Esikoha röövis neilt avasõidus saadud karistus kollaste lippude eiramise eest. Kolmanda koha teenisid 38 punktiga Tuljo Martin ja Kristjan Kivi.

Eesti meistriteks tulid Veteranide klassis 137 punktiga Liutauras Variakoijs ja Martins Antons, teise koha teenisid 128 punktiga Argo Põldsaar ja Arno Peever/Markus Lina ning kolmanda koha 126 punktiga Sergei Ivanov ja Eemeli Männilaan.

Külgvankrite B klassis võitsid Langel Johannes Johannson ja Tomass Dukulis, teise koha said Katrin Põldma ja Patrick Põldma ning kolmanda koha Sven Pintsuk ja Mihkel Kütt.

Soolode Hobi klassis teenis esikoha Marko Moorits, teise koha sai Fred Tobreluts ja kolmanda koha Gregor Allikas.