Vigastust trotsiv Hannes Soomer avas punktiarve Saksamaa meistrivõistlustel

Hannes Soomer Oscherschleben @northlinephoto

Hannes Soomeri käekäiku jälgivad huvilised teavad, et sellel hooajal tuleb mehel istuda korraga kahel toolil, sest lisaks Saksamaa meistrivõistlustele mootorrataste ringrajasõidus (IDM) osaleb ta BMW varusõitjana veel kestvussõidu MM-sarjas (Endurance World Championship).

Viimati nimetatu pärast tuli Hannesel maikuu alguses vahele jätta ka IDM-i avaetapp, sest Le Mansi 24-tunni sõidul saadud vigastus tuli esmalt kodus välja ravida, et uuesti sõita saaks. Ja ehkki mehe õlg ei ole veel 100% taastunud, on tal IDM-sarja teiselt (Oschersleben 31.05.02.06) etapilt ette näidata korralik punktisaak, sest esimese võistlussõidu lõpetas seitsmendalt kohalt alustanud Soomer viiendana (11 punkti) ning teises sõidus ületas ta finišijoone kolm kohta tagapool (8 punkti).

„Üldjoontes jäin võistlusega rahule,“ arvas Hannes pärast võistlust, „Ehkki kogu aeg annab tunda, et oleme teistest ühe võistluse jagu maas. Ükski test ei anna sulle nii palju vastuseid ratta käitumise osas kui reaalsed võistlusolukorrad ja kogemuse osas oli osalemine kindlasti kasulik. Kvalifikatsiooni ja esimese võistlussõiduga jäin rahule, sest starti läksimegi plaaniga lõpetada esiviisikus.

„Tõenäoliselt oleksime sarnasel kohal lõpetanud teiseski sõidus, kui minu mootorratast ei oleks seganud üks aegamisi süvenenud tehniline probleem. Kvalifikatsiooniks ja võistluseks valmistudes tegime mõned kasulikud muudatused, aga meil on veel pikk tee minna, et õppida ära kasutama kõiki BMW eripärasid, nagu enama kogemustepagasiga konkurendid seda teha oskavad. Vähemasti liigume õiges suunas.“

Järgmine kestvussõidu etapp jääb Hannesel ilmselt vahele ja Viimsi mehele saab taas kaasa elada jaanipäeva paiku, kui Tšehhis toimub IDM-sarja III. etapp (Most, 21.-23.06).