Eestlased osalesid Saksamaa motokrossi meistrivõistluste neljandal etapil Bielsteinis

Möödunud nädalavahetusel toimus Bielsteini kõva pinnasega krossirajal Saksamaa motokrossi meistrivõistluste neljas etapp. Igas masinaklassis olid rajal ka meie sõitjad. Eestlastest parima tulemuse tegi seal 85cc klassis sõitev Lucas Leok, kes etapi kokkuvõttes teenis teise koha. Etapile sarja liidrina läinud Leok langes punktitabelis nüüd teiseks.

85cc klassis oli meie sõitjaid osalemas sel korral neli. Ajasõidus sõitis sarja hetkeliider Lucas Leok välja neljanda ringiaja. Marten Raud oli kahekümneneljas, Aston Allas kahekümnekuues ja Robin Robert Mooses kahekümneüheksas.

85cc klassi avasõidus tegi Leok korraliku stardi ja ta võttis sisse neljanda koha. Üsna sõidu alguses õnnestus tal mööduda stardivõitjast Matyas Vyletast (Tsehhi) ja Lucas tõusis kolmandale kohale. Esikolmik eesotsas Moritz Erneckeriga (Austria) suutis järgnevatega väikese vahe sisse sõita. Pikka aega sõitis esikolmik samas järjestuses, kuid sõidu teises pooles hakkas liidreid kinni püüdma kvalifikatsiooni kiireim Ryan Oppliger (Šveits). Mõned ringid enne sõidu lõppu olidki esimesed neli koos. Närv ei pidanud vastu teisel kohal sõitnud Raphael Helmuthil (Saksamaa), kes eksis ja kukkus. Leok tõusis teiseks, kuid samal ringil suutis Oppliger Lucasest mööduda ja ise teisele kohale tõusta. Oppliger oli selgelt kõige kiirem ja peagi möödus ta ka Erneckerist ja asus sõidu liidriks. Oppliger võttiski lõpuks esikoha. Viimasel ringil üritas Leok ka ise austerlasest mööduda, kuid kõik üritused nurjusid ja finishis oli Lucas kolmandana. Ilusa sõidu tegi ka Aston Allas, kes jõudis finishisse 11. kohal. Marten Raud lõpetas sõidu 23. kohal ja Robin Robert Mooses 32. kohal.

Teises võistlussõidus sai Leok stardist väga hästi minema ja ta võttis liidrikoha enda kätte. Avaringist alatest hakkas ta konkurentide ees edu suurendama ja sõidu keskel oli see teise koha ees juba üle kümne sekundi. Viimastel ringidel tulid teine ja kolmas koht Leokile küll lähemale, aga keegi talle ohtlikuks ikkagi ei saanud ja Lucas lõpetas sõidu esikohal. Oppliger tuli finishisse teisena ja Ricardo Bauer (Austria) kolmandana. Korraliku sõidu tegi Raud, kes lõpetas kolmeteistkümnendana, Mooses tuli finishisse 28. kohal. Allas teises sõidus ei startinud.

Kolmandas sõidus ei õnnestunud Leokil nii head starti teha ja ta võttis sisse viienda koha. Mõne ringi järel suutis Lucas kaks möödasõitu teha ning ta tõusis kolmandaks. Peagi üritas ta ka teist kohta rünnata, kuid aukudes kaotas ta tsikli üle kontrolli ja kukkus ning langes kuuendale kohale. Lucas tegi mis suutis ülejäänud ajaga ning tõusis lõpuks neljandale kohale. Esikoha teenis Oppliger, teine oli Bauer ja kolmas sakslane Raphael Hellmuth. Raud võitles ennast taas punktikohale ja lõpetas sõidu kaheksateistkümnendana. Oma parima sõidu tegi ka Mooses, kes tuli finishisse 25. kohal.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok 63 punktiga teise koha. Esikohale tuli 72 punktiga Oppliger ja kolmas oli 55 punktiga Bauer. Raud sai 11 punktiga 20. koha ja Allas 10 punktiga 22. koha. Mooses oli päeva kokkuvõttes kolmekümnes. Sarja kokkuvõttes langes Leok 155 punktiga teisele kohale. Liidriks tõusis 159 punktiga Oppliger. Kolmas on 137 punktiga Bauer. Allas hoiab 35 punktiga 17. kohta ja Raud 33 punktiga 19. kohta.

MX2 klassis olid meie sõitjatest võistlemas Sebastian Leok, Joosep Pärn Robin Kruuse. Pärn ja Leok pääsesid ajasõidust otse põhisõitudesse, kuid Kruusel tuli minna Last Chance sõitu. Selle lõpetas ta 31. kohal ja tema jaoks oli nädalavahetus lõppenud.

Kahjuks ei suutnud ei Pärn ega Leok kolmes võistlussõidus punkte teeniuda. Pärn, kes ajasõidus kõvasti kukkus ja haiget sai, osales vaid esimeses võistlussõidus, mille ta 33. kohal lõpetas. Leok tuli sõitudes 25, 36 ja 21. kohale ja see andis talle peäva kokkuvõttes 27. koha. Etapivõidu teenis 75 punktiga Maxime Grau (Prantsusmaa), teine oli 51 punktiga Nico Greatumann (Šveits) ja kolmas 48 punktiga Dave Kooiker (Holland).

MX Masters klassis oli ainsana meie sõitjatest võistlemas Kaarel Tilk. Oma grupi kvalifikatsioonis sai ta 18. koha ning tagas sellega edasipääsu põhisõitudesse. Avasõidu lõpetas Tilk 31. kohal, teises sõidus oli ta kolmekümnes ja viimases sõidus kahekümnekuues. Päeva valitses sakslane Max Nagl, kes võitis kõik kolm võistlussõitu ja teenis etapivõidu 75 punktiga. Teise koha teenis 58 punktiga prantslane Jordi Tixier ja kolmanda koha 56 punktiga britt Adam Sterry. Sarja ülivõimas liider on 291 punktiga Nagl, talle järgneb 201 punktiga Sterry ja 200 punktiga Maximillian Spies (Saksamaa).

Järgmine etapp sõidetakse 13-14. juulil Tensfeldi krossirajal.