Eesti noored krossisõitjad võistlesid Euroopa meistrivõistluste finaalipääsme eest

Möödunud nädalavahetusel toimus Leedus Šauliai krossirajal EMX85 ja EMX65 klasside euroopa meistrivõistluste poolfinaal. Meie noored krossisõitjad näitasid Leedus head taset ja mõlemas klassis suudeti välja võidelda finaalipääsmeid. EMX65 klassis tegi meie parima tulemuse Kristofer Valk ja EMX85 klassis Lucas Leok, mõlemad sõitjaid said kolmanda koha.

EMX85 klassis oli meie sõitjaid Leedus kohal kuus. Esimeses võistlussõidus olid heas hoos Lucas Leok ja Marten Raud, kes suutsid koguni kaksikvõidu võtta. Kolmandana lõpetas sõidu tugev austerlane Moritz Ernecker. Kolmanda eestlasena mahtus top 20 hulka Gregor Lootus, kes oligi kahekümnes.Robin Robert Mooses lõpetas sõidu 31. kohal, Leslie Puller 32. kohal ja Enri Lustus 37. kohal.

Teises sõidus meie poistel nii hästi ei läinud. Leok kukkus sõidu alguses ja tal tuli sõitu alustada viimaste seast. Rajal oli Lucas kiire ja lõpuks suutis ta kaheksandale kohale tõusta. Korraliku sõidu tegi taas ka Raud, kes tuli finishisse 11. kohal. Teistel poistel nii hästi ei läinud. Puller tuli finishisse 28. kohal, Mooses 31. kohal, Lootus 32. kohal ja Lustus 35. kohal. Sõidu võitis lätlane Jekabs Hudoljes, teine oli britt Hayden Statt ja kolmas Ernecker.

Võistluse kokkuvõttes teenis esikoha 40 punktiga Statt, teine oli 40 punktiga Ernecker ja kolmas 38 punktiga Leok. Raud tuli 32 punktiga viiendaks ja Lootus 1 punktiga 25. kohale. Tsehhi finaaletapile pääsesid meie sõitjatest Leok ja Raud.

EMX65 klassis läks finaalipiletit püüdma 11 eestlast. Avasõidus mahtus koguni neli poissi esikümnesse. Rasmus Näär teenis kolmanda koha, Theo Kolts oli kuues, Erki Raudnagel seitsmes ja Kristofer Valk kaheksas. Kahekümnes hulka tulid veel Karl Mark Kristman (17. koht) ja Johann Hansman (20.koht). Avasõidu võitis britt Cohen Jagielski, teine oli sakslane Luca Nierychlo.

Teises sõidus oli heas hoos Valk, kes lõpuks kolmandana sõidu lõpetada suutis. Raudnagel tuli finishisse kuuendana, Kolts neljateistkümnendana, Mikk Mihkel Sepp seitsmeteistkümnendana ja Hansman üheksateistkümnendana. Esikoha teenis Nierychlo ja teine oli britt Jett Gardiner.

Võistluse kokkuvõttes tagasid finaalipääsme neli meie sõitjat. 33 punktiga tuli kolmandale kohale Valk, viies oli 29 punktiga Raudnagel, kümnes 22 punktiga Kolts ja üheteistkümnes 20 punktiga Näär. Esimeseks tuli 47 punktiga Nierychlo ja teiseks 33 punktiga Gardiner. Sepp teenis 22. koha, Kristman 23. koha, Hansman 25. koha, Visnapuu 28. koha, Kallikorm 30. koha, Kõiv 32. koha ja Toomsalu 33. koha.

Finaalid sõidetakse 20-21. juulil Tsehhis Loketi krossirajal.