Motoringraja teise etapi avapäeval näitasid tänavasõitjad kiireid aegu

Laupäeval algas Porsche Ringil motoringraja Eesti ja Balti meistrivõistluste teine etapp, kus võistlustules olid tänavasõitjad ja endisaegsed ringrajamootorrattad.

Rahvaliiga ehk tänavarataste klassi võitis Maksim Dzivak (BMW), kes kvalifikatsioonis sõitis aja 1.21,778 ja võidusõidus koguni 1.21,274. Ka teise koha saavutanud Kristjan Kostin (KTM) alistas Rahvaliiga kontrollaja Porsche Ringil 1.27.00 – järgmisel võistlusel peavad mõlemad sõitjad juba kraad kangemas, C-klassis stardijoonele minema. Lätlane Marcis Jaunzemis oli kolmas, tema kiireim ring oli ajaga 1.27,716 ning temal tuleb kõrgemasse klassi edasi liikuda järgmisel hooajal.

Rahvaliiga võitja Maksim Dzivak rääkis, et eilne oli tema elu teine võidusõit ja ka teine võit.
Maksim sõidab juba palju aastaid, kuid viimased 3-4 aastat on tsiklisõidust kõrval olnud. “Sel kevadel ostsin uue BMW mootorratta ning mõtlesin, et kuna tänaval on natuke igav ja ohtlik sõita, siis tulen rajale. See on mul kolmas sõit mootorrattaga üldse rajal ja kaks karikat juba käes!”

Ta lisas, et loodab rajale meelitada ka oma venna, aga sõbrad, kes oskavad, juba sõidavad ringrajal.

Endisaegsete võistlusrataste klassis Classic sõitis Enn Lähker küll välja kvalifikatsiooni kiireima ringi 1.48,505, kuid stardis sõitsid Andres Jaanisoo ja Peeter Koval tal eest ning ka kaheksaringilise võidusõidu lõpuks ei õnnestunud Lähkeril esimest kahte kinni püüda. Koval lasi Jaanisool neli ringi juhtida, kuid möödus siis ja läks oma teed ning tegi oma Vihur Rotaxil ka võidusõidu kiireima ringiaja .1.42,556

Võistluse tulemused leiad siit.

Eile hommikul toimunud rajapäeva kiireima ringi sõitis Superstock 600 rattal välja Hugo-Brent Freimann — 1.17,502. Tema ja teise esimest aastat Superstock 600 klassis võistleva Selyn Kazakova (mõlemad Yamaha, Vihur Motosport) vahele jäid Superbike klassi sõitjad Ivo Vinninš (Kawasaki, Läti), Mait Vestel (BMW, SK Suzuki Team Estonia) ja B1200 klassis osalev Evgeny Lavrinenko (BMW, Vihur Motosport).

Täna sõidetakse Porsche Ringil teine võistluspäev. Treeningud algavad kell 10:00, kvalifikatsioonid kell 11:40 ja esimese võidusõidu start antakse kell 14:50. Klasside järjestus on Supersport 300, Superstock 600, B1200, Superbike ja C600/C1200.

Info võistluse kohta leiad EMF-i kodulehelt.

Fotod Helen Urbanik