Gordejev ja Niitsoo lõpetasid Saksamaa MM-etapi 12. kohal

Nädalavahetusel toimus Saksamaal Strassbessenbachi krossirajal külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste kaheksas etapp. Korraliku võistluse tegid seal meie esinumbrid Gert Gordejev ja Sten Niitsoo, kes etapi kokkuvõttes tulid 12. kohale.

Oma grupi ajasõidus sõitsid Gordejev ja Niitsoo välja kaheksanda ringiaja. Eelmise hooaja maailmameistritele Marvin Vanluchenele ja Glenn Janssensile (Belgia) tuli ringi peale kaotust 4,8 sekundit. Kvalifikatsioonisõidus õnnestus Gordejevil ja Niitsool sõit seitsmendal kohal lõpetada ja sellega tagati endale ka stardikoht esimesse ritta.

Mõlemad võistlussõidus õnnestusid meie meestel üsna hästi hästi. Avasõidu lõpetasid Gordejev ja Niitsoo 12 .kohal. Esikoht läks hollandlastele Tim ja Sem Leferinkidele. Teisena lõpetasid sõidu Vanluchene ja Janssens ning kolmandana lätlased Daniels ja Bruno Lielbardised.

Teine sõit läks Gordejevil ja Niitsool veelgi paremini, finishilipu alt sõideti läbi üheteistkümnendana. Esikoha teenisid hollandlased Koen Hermans ja Ben van den Bogaart, teise koha said Vanluchene ja Janssens ning kolmanda koha britid Brett Wilkinson ja Joe Millard.

Etapi kokkuvõttes tulid Gordejev ja Niitsoo 19 punktiga 12. kohale. Etapivõit läks 44 punktiga Vanluchenele ja Janssensile, teise koha said 35 punktiga prantslased Killian ja Evan Prunierid ning kolmanda koha 34 punktiga Wilkinson ja Millard. Sarja kokkuvõttes on Gordejev ja Niitsoo 116 punktiga 13. kohal. Liidrid on 354 punktiga Vanluchene ja Janssens, teisel kohal asuvad 314 punktiga Lielbardised ja kolmandal kohal 294 punktiga Prunierid.

Saksamaa GP tulemused

Üldseis