ENKV 5. etapp motokrossis toimus Toilas

Eesti noorte karikavõistluste motokrossisari liigub ühest Eesti otsast teise. Kui eelmine etapp sõideti Hiiumaal, siis laupäeval 3. augustil toimunud viies etapp toimus juba Toilas Pühajõe krossirajal. Ilmataat ei olnud võistluspäeval just kõige sõbralikum ja nii tuli lastel võistelda üsnagi keerulistel oludes.

85cc klassis sai tehniliselt raskel rajal suurepäraselt hakkama Karl Teesalu. Mõlemas võistlussõidus oli tema edu järgnevate ees mäekõrgune ja nii võttis Teesalu 50 punktiga kindla esikoha. Avasõidus hoidis teist kohta algusest kuni lõpuni enda käes Enri Lustus ja kolmandat kohta Bruno Mägi. Ka teise sõidu lõpetasid poisid samas järjestuses. Etapi kokkuvõttes kuulus teine koht kokkuvõttes 44 punktiga Lustusele ja kolmas koht 40 punktiga Mägile. Juunioride arvestuses oli esimene Lustus, teise koha sai Mägi ja kolmanda koha Sebastian Kask.

Kui Teesalu valitses 85cc klassi sõite, siis ka 65cc klassis oli päeva jooksul üks võistleja teistest ülekaalukalt parem. Erki Raudnagel tundis ennast Pühajõe krossirajal eriti hästi ja juba ajasõidus oli ta järgmistest üle nelja sekundi kiirem. Ka võistlussõitudes talle keegi vastu ei suutnud hakata ja Raudnagel võitis kindlalt mõlemad sõidud ning teenis etapi kokkuvõttes 50 punktiga esikoha. Avasõidus korraks liidrikohal olla saanud Aston Kõiv lõpetas mõlemad võistlussõidud teisena ja teine oli ta 44 punktiga ka päeva kokkuvõttes. Avasõidu lõpetas kolmandana Karl Mark Kristman, kuid teine sõit tal ebaõnnestus ja nii tõusis poodiumi kolmandale astmele Ramon Visnapuu (38 punkti). Avasõidu neljandana lõpetanud Visnapuu tuli teises sõidus finishisse kolmandana. Juunioride arvestuses oli parim Martin Põder, teise koha sai Martin-Markus Ansi ja kolmanda koha Ron Tiisler.

50cc klassis on teinud tugeva arengu Rico Karu ja Pühajõe rajal kuulusid mõlemad sõiduvõidud talle. Järgnevatele kohtadele käis juba tihedam võidusõit. Mõlemad sõidud suutis teisena lõpetada Herman Tamme ja teine oli ta ka päeva kokkuvõttes 44 punktiga. Avasõidu lõpetas kolmandana Simon Asi. Teises sõidus tuli Asi finishisse viiendana, kuid sellest piisas talle, et etapi kokkuvõttes 36 punktiga kolmas koht võtta.


Väikeste jaoks oli mõnes kohas pori põlvini

50 Mini klassis käis rajal 11 julget poissi ja üks tüdruk. Mõlemas sõidus oli kiireim Otto Hanso, kes teenis ka 50 punktiga esikoha. Teisena tuli mõlemas sõidus finishisse Riko Tahk ja talle kuulus 44 punktiga teine koht. Kolmanda koha eest võitlesid Kevin Press ja Magnus Pilv. Kui avasõidu suutis kolmandana lõpetada Pilv, siis teises sõidus oli kolmas Press ja nii läks võrdse 38 punktiga kolmas koht Pressile.

Quad 100 klassi avasõidus teenis esikoha Oskari Ruotsalainen, teine oli Pätrik Ilm ja kolmas Roberts Valdmanis. Teine sõit keeras aga poodiumikohad pea peale. Sõiduvõidu võttis Ilm, kes lõpuks 47 punktiga esikoha teenis. Sõidu teisena lõpetanud Ruotsalainen pidi 47 punktiga leppima teise kohaga. Avasõidu ja teise sõidu neljandana lõpetanud Markuss Ingatjevs teenis lõpuks 36 punktiga kolmanda koha.

Quad Juunioride arvestsuses oli parim 45 punktiga Ruben Vestung. Avasõidu oli Vestung kolmas, kuid teise sõidu esikoht tõstis ta poodiumi kõrgeima astme peale. Martin Kähr võitis avasõidu ja teises oli kolmas ja nii kogus ta Vestungiga võrdselt punkte, kuid teise sõidu kehvem koht jättis ta kokkuvõttes teiseks. Kolmanda koha teenis lätlane Karlis Straubergs (44 punkti), mõlemad sõidud lõpetas ta teisena.

ATV Laste klassis oli kiireim Egert Sutt, ta võitis mõlemad võistlussõidud ja teenis 50 punktiga esikoha. Mõlemad sõidud teisena lõpetanud Kren Astok tuli 44 punktiga kokkuvõttes teiseks. Kolmas oli mõlemas sõidus Lars Landmann ja kolmas oli ta 40 punktiga ka päeva kokkuvõttes.

Pitbike MX klassi võistlejad otsustasid ühiselt porisele rajale mitte võistlema minna ja selle masinaklassi sõidud jäid pidamata. Küll aga käisid rajal Pitbike 88 Semi klassi võistlejad. Esikoha teenis mõlemad sõidud võitnud Rait Sõmer (50 punkti). Teisena lõpetas sõidud Kristel Raba ja ta oli 44 punktiga teine ka etapi kokkuvõttes. Kolmas oli mõlemas sõidus Kaimo Maasing (40 punkti). Juunioride arvestuses oli kiireim Aleksander Hüva, teise koha sai Mairo Usin ja kolmanda koha Gregor Varis.

Naiste klassis oli võidukas Elisabeth-Mary Vainrauh. Avasõidus oli ta Martha Koorti järel teine, kuid teise sõidu esikoht andis talle päeva kokkuvõttes eelise. Koort lõpetas teise sõidu teisena ja nii jäi ta võrdsete punktide juures päeva kokkuvõttes teiseks. Kolmas oli mõlemas sõidus Sthella Toomela.

Ida-Viru MX klassi arvestuses tuli esikohale Aleksei Vinogradov, teine oli Dmitri Vinogradov ja kolmas Juri Vinogradov.

Järgmine etapp sõidetakse juba 11. augustil Jõgeval Linnamäe krossirajal.

Fotod: https://www.facebook.com/media/set?vanity=100069112830759&set=a.802793418701079