Estonian Grand Prix on sel aastal ainus võimalus näha Hannes Soomerit Eestis võistlemas

Mõne nädala eest Suzuka 8-tunni sõidul meeskonna TONE RT SYNCEDGE 4413 BMW koosseisus Superstock klassi võitnud Hannes Soomer (BMW, Enos Motosport) ütleb, et tiheda ajagraafiku tõttu on Estonian Grand Prix tänavu ainus võimalus teda kodusel Porsche Ringil võistlemas näha.

“Minu põhiline eesmärk on sõita Eesti inimeste ees ja näha siinseid fänne. Estonian Grand Prix on minu jaoks ikka üks hooaja ägedamaid sündmusi ning olen kindel, et nii on see ka tänavu,” ütles Soomer. Ta lisas, et viimase Saksa meistrivõistluste IDM-etapi tehniline ebaõnn tõi siiski kaasa veel ühe kohustuse: testida BMW-l neid muudatusi, mida võidusõiduoludes veel proovile pandud ei ole.

“Algselt oli plaan osaleda ka viimasel Eesti meistrivõistluste etapil septembri alguses, kuid ajakava läheks liiga tihedaks – see tähendaks nelja nädalat järjestikkusi võistlusi, millest üks on 24-tunni kestvussõit. Septembris ma ilmselt osaleda ei saa,” ütles Soomer.

Juuli alguses 50. juubelit tähistanud Hanno Velt (Aprilia, Vihur Motosport) osaleb Superbike klassis oma tavapärase numbri 11 asemel numbriga 50. Ta pühendus tänavusele hooaja ettevalmistusele enda sõnul professionaalsemalt kui kunagi varem, keskendudes muuhulgas oluliselt enam ka andmeanalüütikale. Kuid juuli viimasel nädalavahetusel Soomes Alastaros toimunud etapi kogemus ei olnud selles vallas positiivne.

“Enda tsikli seadistusega ma rahule ei jäänud, usaldasin ja lootsin ehk liiga palju elektroonilisele data infole, mida mootorratas talletab ja mida saab hiljem analüüsida. Tundub, et mingid asjad ikka ei muutu, nagu tagumikutunnetus ja vanad kogemused, ja siin on veidi nö ebakõla, mis avaldus lõpuks ka sõidus,” selgitas Velt.

“Aga kokkuvõttes oli see hea kogemus, ja hea teada, et 10.08. Pärnu Suureks Võidusõiduks tuleb vanad infovihikud lahti võtta ja sealt juba töötavad seaded võtta ja usun, et olen löögivalmis. Kindlasti olen,” kinnitas Velt.

Estonian Grand Prix raames toimub Eesti motoringraja meistrivõistluste neljas ja Läti meistrivõistluste kolmas etapp. Stardis on klassid Superbike, Superstock 600, B1200, C1200 ja C600. Lisaks kuninglikule Superbike klassi sõidule saab üks põnevamaid kindlasti olema Superstock 600 klassi võistlus, kus vanemate kolleegidega heitlevad noored Vihur Motospordi kasvandikud eesotsas Hugo-Brent Freimanniga (Yamaha). Esimest aastat selles klassis võistlev Hugo on tänavu mitmel võistlusel sõitnud välja kõigi klasside kiireima ringiaja.

Mootorrataste treeningsõidud algavad reedel, 9. augustil kell 12:55, kvalifikatsioonid kell 14:10. Mootorrataste võidusõitude algus on laupäeval, 10. augustil kell 13:55. Klasside järjestus: C600/C1200, Superstock 600, Superbike/B1200.

Lähem info võistluse motopoole kohta EMF-i lehel: https://msport.ee/events/motoringraja-emv-iv-etapp-2024-estonian-gp/ ja kogu võistluse info Estonian Grand Prix kodulehel: https://estoniangrandprix.com/