Leok ja Michelis tulid Rootsis EMX250 klassis punktikohale

Möödunud nädalavahetusel toimus Rootsis Uddevalla krossirajal motokrossi maailmameistrivõistluste viieteistkümnes etapp. Lisaks põhiklassidele käisid rajal ka EMX250 ja EMX125 klasside sõitjad. Meie sõitjatest tegid parima tulemuse Sebastian Leok ja Martin Michelis, kes EMX250 klassis üheksateistkümnedana ja kahekümnenda koha teenisid.

EMX250 klassi jaoks oli Rootsis kavas kaheksas etapp. Meie sõitjaid oli etapil kohal neli ja kõik pääsesid kenasti ka 40 finalisti hulka. Ajasõidus oli meie kiireim Joosep Pärn, kes sõitis välja 21. ringiaja. Sebastian Leok oli kahekümnekuues, kogu nädalavahetuse kõhukrampidega võidelnud Martin Michelis kahekümneseitsmes ja Richard Paat kolmekümnekaheksas.

Avasõidus keegi meie sõitjatest väga head starti teha ei suutnud. Kõige paremini hakkas liikuma Leok, kes paari ringi järel juba 16. kohale tõusis. Head kiirust näitas rajal ka Michelis, kes grupi lõpust juba neljandaks ringiks 20. kohale tõusis. Sõidu lõpuks oli meie parim Michelis, kes jõudis finishisse 17. kohal. Kohe tema seljataga 18. kohal lõpetas sõidu Leok kes sellega teenis oma esimesed EMX250 klassi punktid. Paat lõpetas sõidu 27. kohal ja Pärn 32. kohal. Kaks esimest kohta läksid hollandlastele Cas Valkile ja Ivano Van Erpile. Kolmas oli avasõidus prantslane Mathys Valin.

Teises võistlussõidus said Pärn ja Leok liikuma punktikoha piiril. Stardis taas ebaõnnestunud Michelis hakkas liikuma tagant ette poole. Leok tegi starbiilse sõidu ja talle tasuks 18. koht. Michelis tõusis lõpuks Leoki seljataha 19. kohale. Napilt jäi punktidelt välja Pärn, kes tuli finishisse 21. kohal. Richard Paat lõpetas sõidu 34. kohal. Esikoha teenis itaallane Valerio Lata, teine oli Van Erp ja kolmas Valin.

Etapi kokkuvõttes teenisid Leok ja Michelis võrdselt 6 kuus punkti. Leokile andis see kokkuvõttes 19. koha ja Michelisele 20. koha. Pärn sai kirja 24. koha ja Paat 36. koha. Etapivõidu teenis 44 punktiga Van Erp, teine oli 43 punktiga Lata ja kolmas 40 punktiga Valin. Michelis asub nüüd üldarvestuses 18 punktiga 32. kohal ja Leok kuue punktiga 46. kohal. Liidrikohal jätkab 327 punktiga Valin.

EMX125 klassis oli ainsa eestlasena rajal Travis Leok. Teise grupi ajasõidus teenis Leok 17. koha ja sellega oli pääs põhisõitudesse tagatud, seda küll kehvalt stardikohalt. Avasõidus jäi Leok stardi järel päris viimaste sekka ja kuigi tal kiirust oli, siis möödasõitude tegemisega jäi Travis hätta. See ei lubanud lõpuks paremat kui 29. kohta. Teist sõitu alustas Leok natuke parema stardiga ja avaringilt tulles oli ta 30. kohal. Kahjuks jäi Leoki sõit kuuendal ringil pooleli ja talle läks kirja 37. koht.

Etapi kokkuvõttes oli Leok kolmekümnekaheksas. Esikoha teenis itaallane Francesco Bellei, teine oli sarja liider Noel Zanocs (Ungari) ja kolmas hollandlane Gyan Doensen.

MXGP klassi võitis mõlemad sõidud Jorge Prado ja talle kuulus ka 50 punktiga etapivõit. Teise koha sai 42 punktiga Tim Gajser ja kolmanda koha 38 punktiga Jeffrey Herlings. Üldarvestuses on Gajseri edumaa Prado ees nüüd vaid 17 punkti.

MX2 klassis oli Rootsis parim belglane Lucas Coenen (50 punkti), teise koha teenis itaallane Andrea Adamo (40 punkti) ja kolmanda koha sakslane Simon Laengenfelder (40 punkti). Sarja üldliider Kay de Wolf pidi leppima viienda kohaga. Tema edumaa teisel kohal asuva Coeneni ees on nüüd 49 punkti.