Saksamaa motokrossi meistrivõistluste eelviimane etapp toimus Jaueri krossirajal

ADAC Saksamaa motokrossi meistrivõistluste hooaja eelviimane etapp sõideti möödunud nädalavahetusel Jaueris. Mitut meie krossisõitjat tabas etapil ebaõnn, kõige kehvmini läks Kaarel Tilgal, kelle jaoks on hooaeg vigastuse tõttu lõppenud. Siiski õnnestus teha ka ilusaid sõiteMX2 klassis tuli Joosep Pärn 14. kohale, 85cc klassis oli Lucas Leok kümnes ja 125cc klassis Travis Leok kolmeteistkümnes.

Alustame klassist 85cc, kus Lucas Leok oli enne Jaueri etappi võitlemas tiitli eest. Nädalavahetus algas hästi, Leok näitas ajasõidus teist ringiaega oma suurima konkurendi šveitslase Ryan Oppligeri järel. Kolmanda aja sõitis välja lätlane Jekabs Hudolejs. Robin Robert Mooses oli ajasõidus kahekümneteine, Marten Raud üllatuslikult alles kahekümneseitsmes ja Enri Lustus kolmekümneesimene.

Laupäeval toimunud avasõidus tegi Leok super stardi ja ta asus sõitu juhtima Hudolejsi ja Oppligeri ees. Kahjuks tabas juba avaringi keskel Leokit ebaõnn, tema tsikkel jäi seisma ja enam käima ei läinudki ning Lucasel tuli sõit katkestada. Oppliger kasutas võimaluse ära ning võttis lõpuks kindla esikoha, Hudolejs lõpetas sõidu teisena ja prantslane Leo Diss-Fenard kolmandana. Meie parim oli lõpuks 17. kohal lõpetanud Raud. Mooses tuli finishisse 23. kohal ja Lustus 33. kohal.

Pühapäeval toimunud teises võistlussõidus ei suutnud Leok enam sellist starti teha nagu avasõidus. Esimesel ringil oli Lucas esikümne piiril. Sõidus oli Leok aga kiire ja seekord pidas ka tehnika vastu ja Lucas tõusis lõpuks kolmandale kohale. Kindla võidu võttis taas Oppliger ja teine oli Diss-Fenard. Hooaja parima sõidu tegi Mooses, kes kolmekümnenda koha piirimailt suutis koguni kümnendale kohale tõusta. Raud lõpetas sõidu 20. kohal ja Lustus 28. kohal.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Oppliger, teine oli 42 punktiga Diss-Fenard ja kolmas 38 punktiga Hudolejs. Leok oli etapi kokkuvõttes 20 punktiga kümnes, Mooses 11 punktiga viieteistkümnes ja Raud 5 punktiga kahekümnes. Lustus punkte ei teeninud ja sai kirja 30. koha. Enne viimast etappi on Oppligeri edumaa Leoki ees nüüd 44 punkti. Kolmandal kohal asub Moritz Ernecker, kes kaotab liidrile juba 119 punktiga. Raud asub 50 punktiga 18. kohal ja Mooses 11 punktiga 34. kohal.

125cc klassis oli meie sõitjatest ainsana võistlemas Travis Leok. Ajasõit õnnestus Leokil väga hästi ja ta teenis endale kuuenda stardikoha valiku. Esimese võistlussõidu start ebaõnnestus Travisel täielikult ja ta alustas sõitu viimaste seast. Sõidu lõpuks õnnestus Leokil tõustas 19. kohale. Esikoha teenis hollandlane Jason van Drunen, teine oli Dean Gregoire (Holland) ja kolmas Maximiliar Ernecker (Austria).

Teises sõidus Leokil stardis kõik klappis ja ta sai esimeste seas minema. Paar esimest ringi sõitis Travis neljandal kohal, kuid seejärel möödus temast Gregoire. Kogu ülejäänud sõidu liikus Leok viiendana ja samal positsioonil jõudis ta ka finishisse. Esikoht läks taas van Drunenile, teine oli Vaclav Janout (Tsehhi). ja kolmas Gregoire.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok 18 punktiga 13. kohale. Etapivõit läks 50 punktiga van Drunenile, teine oli 42 punktiga Gregoire ja kolmas 40 punktiga Janout. Üldarvestuses on Leok 93 punktiga 12. kohal. Sarja liider on 206 punktiga Ernecker.

MX2 klassis oli sõitjad ajasõiduks kahte gruppi jagatud. Esimeses grupis sõitis Robin Kruuse välja 22. ringiaja ja põhisõitudesse ta ei pääsenud. Teises grupis oli Sebastian Leok kaheksas ja Joosep Pärn üheteistkümnes.

Esimeses sõidus ei õnnestunud meie poistel punktikohale jõuda. Kehva stardi järel tõusis Leok lõpuks 22. kohale. Sõidu alguses punktikoha piiril liikunud Pärn lõpetas sõidu 29. kohal. Sõidu võitis ungarlane Bence Pergel, teine oli tsehh Martin Venhoda ja kolmas slovakk Jaroslav Katrinak.

Teist sõitu alustas paremini Leok, kuid sõidu jooksul liikus ilusti ettepoole hoopis Pärn. Joosep tõusis juba mõne ringiga punktikohale ja sõidu lõpuks oli ta kuueteistkümnes. Leok tuli finishisse 23. kohal. Esimene oli taas Pergel, teine Peter König (Saksamaa) ja kolmas Tom Schröder (Saksamaa).

Kolmandas sõidu tegi Pärn suurepärase stardi ja ta pääses esikümnesse. Terve sõit õnnestus Pärnal väga hästi ja finishisse jõudis ta hooaja parimal üheksandal kohal. Hea sõidu tegi ka Leok, kes neljateistkümnendal kohal sõidu lõpetas. Võidu võttis Nico Greutmann (Šveits), teine oli Pergel ja kolmas Venhoda.

Etapi kokkuvõttes tuli Pärn 17 punktiga 14. kohale ja Leok 7 punktiga 21. kohale. Etapivõit läks 72 punktiga Pergelile, teine oli 58 punktiga Venhoda ja kolmas 52 punktiga Greutmann. Hooaja kokkuvõttes on Pärn 51 punktiga 25. kohal ja Leok 33 punktiga 30. kohal. Sarja liider on 394 punktiga Greutmann.

Masters klassis oli ainsa eestlasena rajal Kaarel Tilk. Kahjuks jäi tema nädalavahetus väga lühikeseks. Ajasõidus Tilk kukkus ja talle hüppas peale veel ka kaasvõistleja. Kiirelt haiglasse toimetatud Tilgal oli õnnetuse tagajärjel neerus auk. Soovime Kaarlile kiiret ja täielikku paranemist!

Viimane etapp sõidetakse 21-22. septembril Holzgerlingenis.