Külgvankrid ja quadid kogusid Eesti meistrivõistluste punkte Tihemetsas

Kui laupäeval võistlesid Tihemetsas Eesti meistrivõistluste punktidele soolotsiklid, siis pühapäeval käisid rajal külgvankrid ja quadid. Taas kostitas ilmataat öösel ka tugeva vihmaga ja nii tuli ka pühapäeval sõitatel üsna rasketes oludes võistelda.

Quadidel oli esmakordselt sel hooajal Eesti meistrivõistlustel osalemas Ameerikas hooaja lõpetanud Kevin Saar. Ajasõidus näitas ta klassi ja põrutas koguni 4,3 sekundit kiirema ringiaja kui teise koha saanud Rasmus Sõna. Kolmandat aega näitas Karl Robin Rillo.

Esimest võistlussõitu asus stardi järel juhtma Sõna. Väga kaua ta liidrikohta aga enda käes hoida ei saanud, kuna seljatagant oli tulemas Saar, kes järgmisel ringil juba ka liidriks asus. Saare vedamisel läks pool sõitu, kuni ta lõpuks tehnilise rikke tõttu raja äärde jäi. Sõna tõusis taas liidriks, kuid mõni hetk hiljem sõitis Rillo temast mööda ja võttis lõpuks esikoha. Sõna lõpetas sõidu teisena ja Priit Järvloo kolmandana.

Teise sõitu Saar ei tulnudki ja see andis võimaluse teistele. Avaringist alates haaras liidrikoha enda kätte Rillo. Teisel kohal sõitnud Sõna suutis ainsana Rilloga enam-vähem samas tempos püsida. Lõpuks võttis Rillo siiski ligi kümne sekundilise edumaaga Sõna ees esikoha. Kolmandana lõpetas sõidu taas Järvloo.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Rillo, teise koha sai 44 punktiga Sõna ja kolmanda koha 40 punktiga Järvloo. Enne viimast etappi on kindel liider 147 punktiga Rillo, teisel kohal on 114 punktiga Sõna ja kolmandal kohal 82 punktiga Rene Tarend.

Külgvankrite põhiklassis mahtusid ajasõidus kaks kiiremat paari 0,6 sekundi sisse. Parima stardikoha valiku teenisid Markus Normak ja Lari Kunnas. Teise aja sõitsid välja Robert Lihtsa ja Markus Lina ning kolmanda aja Aron Kaurit ja Reio Rosin.

Avasõit kujunes aga Normaki ja Kunnase sooloetenduseks. Kuna nende suurimaid konkurente Lihtsat ja Lina tabas kohe sõidu alguses ebaõnn esikohalt ja nende päev oligi lõppenud, siis Normak ja Kunnas võtsid ülekaaluka esikoha. Teise koha said avasõidus Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp ning kolmanda koha lätlased Janis Jegorovs ja Peteris Jegorovs.


Normak ja Kunnas

Teist sõitu alustasid kõige paremini Karing ja Lamp. Normak ja Kunnas olid aga rajal selgelt kiiremad ning üsna pea võtsid nad liidrikoha enda kätte ja sõitsid teistel ka eest ära ja teenisid ka teisest sõidust esikoha. Head sõitu tegid Jegorovsid, kes viiendalt kohalt lõpuks teiseks suutsid tõusta. Kolmandana lõpetasid sõidu Karing ja Lamp.

Etapi kokkuvõttes teenisid 50 punktiga esikoha Normak ja Kunnas, teised oli 42 punktiga Jegorovsid ja kolmandad 42 punktiga Karing ja Lamp. Üldkokkuvõttes on 147 punktiga klassi liidrid Normak ja Kunnas, teisel kohal on 124 punktiga Jegorovsid ja kolmandal kohal 82 punktiga Karing ja Lamp.

Pühapäeval kogusid meistrivõistluste punkte Tihemetsas ka 50cc klassi soolorattad. Seni vaid võite tunnistanud Ruben Tees võttis ka avasõidus taas esikoha, kuigi mitte nii suure ülekaaluga kui tavaliselt. Teise koha teenis avasõidust Herman Tamme ja kolmanda koha Ron Tiisler. Teist sõitu asus juhtima Tiisler, kuid ring hiljem haaras liidrikoha enda kätte Tees ja talle kuulus lõpuks taas esikoht. Tiisler lõpetas sõidu teisena ja Henry Järv kolmandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Tees, teine oli 42 punktiga Tiisler ja kolmas 37 punktiga Tamme. Üldkokkuvõttes on kindel liider 150 punktiga Tees, teisel kohal on 128 punktiga Tiisler ja kolmandal kohal 106 punktiga Järv.

Quad 100 klassi arvestuse mõlemad sõidus võitis Martin Kähr, kes teenis ka 50 punktiga etapivõidu. Teiseks tuli avasõidu kolmandana ja teise sõidu teisena lõpetanud Pätrik Ilm (42 punkti). Kolmanda koha teenis samade punktidega Brent Saul, sõitudes oli ta teine ja kolmas. Meistrivõistluste liider on 122 punktiga Kähr, teisel kohal asub 104 punktiga Ilm ja kolmandal kohal 103 punktiga Saul.

Quad junioride klassis käis rajal kolm võistlejat. Mõlemad sõidud võitis lätlane Karlis Straubergs, teise koha sai kahel korral Ruben Vestung ja kolmanda koha soomlane Arttu Autio. Kuna sõitjaid oli taas nii vähe, siis meistrivõistluste punkte välja ei jagatud.

ATV laste klassi käis rajal koguni 19 sõitjat. Mõlemad võistlussõidud võitis Kren Astok, kes teenis ka 50 punktiga esikoha. Avasõidu lõpetas teisena lätlane Roberts Valdmanis, kuid teises sõidus jäi ta neljandaks ja kokkuvõttes andis see talle 40 punktiga kolmanda koha. Teise koha teenis Egert Sutt (42 punkti), kes avasõidus oli kolmas ja teises sõidus teine.

Meistrivõistluste liider on 85 punktiga Tihemetsas neljandaks jäänud Lars Landmann. Teisel kohal on 82 punktiga Astok ja kolmandal kohal 80 punktiga Valdmanis.

Quad Veteranide 40+ arvestuses teenis etapivõidu 47 punktiga Olari Saarme. Samade punktidega tuli teiseks Rene Tarend ja kolmas oli 38 punktiga Viljar Värat. Klassi liider on 94 punktiga Tarend, teisel kohal asub 88 punktiga Saarme ja kolmandal kohal 73 punktiga Lauri Noot.

Quad B klassi mõlemad sõidud võitis Kevin Raun. Teise koha sai sõidud kolmanda ja teisena lõpetanud Janar Perv ning kolmanda koha Mihkel Mürk, kes oli sõitudes viies ja kolmas.

Külgvankrite veteranide klassis tulid esikohale Janek Soidla ja Krister Kindel. Avasõidus tuli neil leedulaste Liutauras Variakojisi ja Martins Antonsi paremust tunnistada, kuid teises sõidus suudeti neid edestada. Kolmanda koha teenisid mõlemas sõidus Argo Põldsaar ja Arno Peever. Klassi liidrid on pärast kolme etappi aga 98 punktiga Segei Ivanov ja Eemeli Männilaan. Teisel kohal on samade punktidega Arnis Groza ja Renars Ozols ning kolmandal kohal 97 punktiga Soidla ja Kindel. Esikolmiku saatus jääb viimase Lange etapi otsustada.

Külgvankrite B klassis teensid esikoha Johannes Johannson ja Tomass Dukulis, teise koha said Kartin Põldma ja Patrick Põldma ning kolmanda koha Raigo Klemm ja Kristo Aasma.

Soolode Hobi klassis võttis esikoha Siim Ihats, teine oli Leonid Lüter ja kolmas Carl Ülejõe. Pärnumaa MV klassi arvestuse parim oli Mati Nuut, teise koha sai Aron Annerviek ja kolmanda koha Oliver Leppik.