IDM sari algab sel nädalavahetusel, Soomer jätab avaetapi vahele

Juba sel nädalavahetusel algab Sachsenringil Saksa motoringraja meistrivõistluste IDM hooaeg, kuid kahjuks ilma Hannes Soomerita.

IDM-sarjas Enemat Enos Motorspordi, kestvussõidu MM-il BMW Motorspordi ridades osalev Soomer vigastas Le Mansis FIM kestvussõidu maailmameistrivõistluste avaetapil õlga ning peab nüüd kuni juuni alguseni andma nii õlaliigesele kui jalale, kus säärelihas rängas kukkumises samuti rebestada sai, taastumiseks lihtsalt aega andma. “Õlale oleks võimalik ka operatsioon teha, kuid siis läheks taastumiseks kolm kuud,” ütles Soomer, kellele arstid praegu on andnud lootust nelja nädalaga tsikliga sõitmiseks piisavalt hea tervisega olla.

Järgmise arstivisiidi võtab Soomer ette 14. mail ja loodab siis positiivseid uudiseid kuulda. Vahelejääva avaetapi pärast ta liiga palju ei muretse. “Pingelisem on seetõttu kindlasti, kuid ka eelmise aasta võitjal jäi üks etapp vahele, nii et võimatu see ei ole,” ütles Soomer.

Soomeri jaoks algaks IDM-sari 1.-2. juunil Oscherschlebenis ning sellele järgneks kohe 8-tunnine kestvussõidu etapp Spas, Belgias.

Tänavu Honda asemel BMW-ga sõitev Soomer on saanud testida ka oma IDM-sarja ratast. Ta tunnistab, et päris samale tasemele eelmise aasta Hondaga ei ole ta uue võistlustsikli arendamisega veel jõudnud. “Aga ma olen saanud aru, kuidas teised sõitjad nagu näiteks ukrainlane Mihhalchik seda kasutavad, sest stiil on neilt hoopis teistsugune, kui minul Hondaga sõites.”

Superbike klassis tuleb IDM-tiitlit kaitsma Florian Alt (Honda). 28-aastane sakslane viis eelmisel aastal Honda pärast 13 aastast vaheaega sarjas taas tippu. Tänavu on rebimine kuninglikus klassis veelgi tihedam ja registreerunud on üle 30 sõitja. Nende hulgas on sellised nimed nagu Ilja Mihhalchik (Ukraine/BMW), Patrick Hobelsberger (Saksamaa/BMW), Toni Finsterbusch (Saksamaa/BMW) ja Leandro Mercado (Argentina/Kawasaki). Põnevust lisab ka 36-aastane valitsev Itaalia meister Lorenzo Zanetti, kes toob sarja tagasi Ducati. Superbike’ide klassis lööb kaasa ka Max Enderlein (Yamaha), kellel on taskus kolm Supersport klassi tiitlit ning kes soovib ennast pärast tiimipealikuna tegutsemist kõrgemas klassis proovile panna.

Parima tootja auhinnale konkureerib IDM-sarjas tänavu rohkem osalejaid kui kunagi varem: BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, Yamaha, KTM, Triumph, MV Agusta.

IDM kalender 2024:

3.-5. mai Sachsenring
31.mai-2. juuni Oscherschleben
21.-23. juuni Most, Tšehhi
26.-28. juuli Schleizer Dreieck
16.-18. august Assen, Hollan
30. august-1. september Nürburgring
20.-22. september Hockenheim

Etapi ajakava leiad siit: https://idm.de/strecke/sachsenring/
Live ülekannet näed Motorradi YouTube’i kanalilt. Laupäev: https://www.youtube.com/watch?v=7tes-bUV-eM ja pühapäev: https://www.youtube.com/live/7z-jihn50hM?si=OqmVK5JXaJQG0aLu

Hannes Soomeri tegemistele saad kaasa elada Instagramis: https://www.instagram.com/sommu38/ ja Facebookis: https://www.facebook.com/soomer38