Kevin Saar tegi Ameerikas hooaja parima etapi

Möödunud nädalavahetusel toimus Ameerikas High Pointi krossirajal AMA ATV motokrossi sarja viies etapp. Tänavuse hooaja kõige parema esituse tegi seal Kevin Saar, kes Pro klassis kõrge viienda koha teenis. Aste madalamas Pro-AM klassis tuli Saar teiseks.

Kevin Saar alustas nädalavahetust High Pointi krossirajal karjääri parima kvalifikatsiooniga. Ajasõidus õnnestus meie mehel välja sõita paremuselt viies ringiaeg. Parimat ringiaega näitas sarja valitsev Joel Hetrick.

Esimeses võistlussõidus võttis Saar stardi järel sisse viienda koha. Juba mõne ringi pärast tõusis ta neljandaks ja seda positsiooni hoidis Kevin enamuse sõidust. Sõidu lõpus surus seljataga aga tugevalt Max Lindquist, kes lõpuks meie mehest mööda pääses. Avasõidu lõpetaski Saar hooaja parimal viiendal kohal. Esikoha teenis Hetrick, teiseks tuli Bryce Ford ja kolmandaks Brandon Hoag.

Teises sõidus tegi Saar veelgi parema stardi ja avaringilt tuli ta tagasi neljandana. Taas oli Kevini seljataga Lindqust, kes hakkas koheselt meie meest ka survestama. Mõne ringi suutis Kevin konkurenti enda seljataga hoida, kuid siis tegi Lindquist agressiivse möödumise ja surus Saare rajalt välja. Kevin langes kuuendale kohale, kuid tugeva võitlusega suutis ennast lõpuks uuesti viiendale kohale tõsta. Sõidu võitis taas Hetrick, teine oli Ford ja kolmas Lindquist.

Etapi kokkuvõttes tuli Saar viiendale kohale, mis on tema tänavuse hooaja parim. Etapivõidu teenis Hetrick, teine oli Ford ja kolmas Lindquist. Pro klassi kokkuvõttes tõusis Saar 111 punktiga kuuendale kohale. Sarja liider on 225 punktiga Hetrick, teisel kohal on 194 punktiga Ford ja kolmandal kohal 168 punktiga Hoag.

Pro-AM klassis teenis Saar sõitudes kolmanda ja teise koha ning tuli etapi kokkuvõttes teiseks. Klassi üldarvestuses hoiab Saar samuti teist kohta.

Kevin Saar: “Enne võistlust lubas ilmateade terve nädalavahetuse kõvasti vihma ja tundus, et tuleb mudakross. Õnneks sadas ainult reedel ning võistluspäevadel oli ilm ideaalne.
Kvalifikatsioonis õnnestus välja sõita 5. ringiaeg, mis on minu USA karjääri parim kvalifikatsiooni koht. Olin sellega igati rahul.

Esimeses sõidus alustasin sõitu 5. kohal. Mõne ringi pärast tõusin neljandaks, kus sain päris pikalt sõita. Sõidu lõpuosas möödus minust Lindquist ja sõidu lõpetasin 5. kohal.  Teises sõidus sain veel parema stardi ja esimeselt ringilt tulin neljandana. Suutsin mõned ringid kohta kaitsta, kuid siis tegi Lindquist agressiivse lükke, lendasin üle valli ja selle tõttu sai ka Jackson mööda. Andsin endast kõik, mis veel sees oli ja lõpetasin sõidu 5. kohal.
Kahe sõidu kokkuvõttes samuti 5. koht. Sõidukiirus ja intensiivsus on kasvanud ning sellise tempo hoidmine algusest lõpuni on veel katsumus, kuid läheb iga võistlusega mugavamaks.

Pro-Am võistluspäev algas kvalifikatsioonist saadud teise ringiajaga. Esimeses sõidus alustasin sõitu teisel kohal. Kohe alguses läksid käed täis ja oli väga ebamugav, lõpetasin sõidu kolmandana. Teises sõidus sain stardivõidu ning pool sõitu juhtisin. Kurvis tuli väike viga sisse, läksin üle valli ja Jackson pääses mööda. Surusin lõpuni ja finishis kaotust alla sekundi. Etapi kokkuvõttes 2. koht.
Sellega on pool USA hooaega läbi. Kasutame nüüd 3-nädalast pausi ära, et natukene puhata ja siis uue energiaga hooaja teisele poolele vastu minna! Tänan kõiki toetajaid ja pöidlahoidjaid, kes minu teekonnal abiks on!”

Järgmine etapp sõidetakse 8-9. juunil Budds Creeki krossirajal.