Kuum Pärnu võõrustas noorte motokrossi euroopa meistrivõistluste teist etappi

25-26. mail toimus Pärnu lennuvälja krossirajal EMX85 ja EMX65 klasside Põhja regiooni teine ja otsustav etapp. Mõlemas võistlusklassis jõudsid poodiumile ka Eesti sõitjad. Lisaks noortele olid stardis naised, kellele oli kavas juba hooaja neljas EM-etapp.

EMX85 klassis oli Pärnu etapile kohale tulnud 34 võistlejat, nende hulgas kümme eestlast. Laupäevases ajasõidus näitas head kiirust Lucas Leok, kes parimal ringil suutis lähimat konkurenti edestada 1,4 sekundiga. Teise ja kolmanda aja sõitsid välja lätlased Jekabs Hudolejs ja Toms Dankerts. Meie poistest mahtusid esikümnesse veel Marten Raud (4. koht), Gregor Lootus (5. koht) ja Aston Allas (6.koht).

Ajasõidule järgnes laupäeval veel kvalifikatsioonisõit, mis pani paika stardikohad pühapäevasteks võistlussõitudeks. Kõige paremini alustasid sõitu lätlased Hudolejs ja Dankerts. Ajasõidu kiireim Lucas Leok ei teinud kõige paremat starti, kuid kiire sõiduga tõusis ta peagi kolmandale kohale. Juba sõidu esimeses pooles suutis Leok mööda sõita ka Dankertsist ja Hudolejsist ja ta võttis lõpuks üsna kindla esikoha. Teisena lõpetas sõidu Hudolejs ja kolmandaks tõusis sõidu lõpuks Marten Raud. Aston Allas lõpetas sõidu neljandana, Leslie Puller kaheksandana.

Esimeses võistlussõidus olid stardipuu taga kõrvuti kaks suurimat favoriiti võidule Lucas Leok ja Jekabs Hudolejs. Stardipuu kukkudes suutis lätlane kiiremini liikuma saada ja ta jõudis avakurvi esimesena, Leok suutis kurvist väljuda teisena. Kaks esimest hakkasid koheselt sellist tempot tegema, mis ülejäänutele üle jõu käis. Hudolejs ees ja Leok kohe tema seljataga, nii kulges enamuse võistlussõidust. Leok üritas kõike, kuid lätlane oli sama kiire ja Lucasel ei tekkinudki ühtki korraliku võimalust möödumiseks. Mõned ringid enne sõidu lõppu eksis Leok kurvis ja ta kukkus ning sellega oli esikoha võitlus lõppenud. Hudolejs tuli finishisse esimesena ja Leok teisena. Väga hea sõidu alguse tegi ka Marten Raud ja see andis talle võimaluse võidelda kolmanda koha eest. Raud tõusiski mõne ringi järel kolmandale kohale, kuid sõidu keskel suutis Dankerts ta kinni püüda ja mõne aja pärast ka mööduda. Dankerts lõpetas sõidu kolmandana ja Raud neljandana. Esikümnesse mahtus meie sõitjatest veel Aston Allas, kes kehva sõidu alguse järel lõpuks seitsmendale kohale tõusis.

Teises võistlussõidus said stardist taas kõige kiiremini liikuma Hudolejs ja Leok. Sarnaselt avasõidule suutis lätlane Leoki ära suruda ja jõudis esimesse kurvi liidrina. Leok võttis esimeste hüpete järel sisse teise koha. Võis oodata taas tulist heitlust esikohale, kuid nii see ei läinud. Hudolejsil suutis leida ekstra käigu ja kohe sõidu algusest hakkas ta Leokiga vaikselt vahet suurendama. Sõidu keskel oli lätlasel juba selline edu käes, et eksimusi tegemata oli esikoht üsna kindel. Täpselt nii ka läks, Hudolejs tuli finishisse esimesena ja Leok teisena. Ilusa sõidu alguse tegi Allas, kes pikka aega kolmandat kohta enda käes hoidis. Lätlane Dankerts andis Allasele aga seljataga kõvasti survet ja sõidu keskel õnnestuski tal kolmandale kohale tõusta. Allas küll üritas, kuid Dankerts hakkas vaikselt eest ära libisema ja meie sõitjal tuli lõpuks leppida neljanda kohaga. Esikümnes oli seekord rohkem meie sõitjad. Marten Raud tuli kuuendale kohale, Leslie Puller kaheksandale kohale ja Gregor Lootus kümnendale kohale.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Hudolejs, teine oli 44 punktiga Leok ja kolmas 40 punktiga Dankerts. Raud teenis 33 punktiga neljanda koha, Allas 32 punktiga viienda koha ja Lootus 20 punktiga 9. koha. Teiste eestlaste tulemused leiab järgnevast tabelist.

Sel hooajal oligi Kirde regiooonis kavas kaks etappi ja kahe etapi järel 25 parimat teenisid pääsme poolfinaali, mis sõidetakse Leedus. Kahe etapi kokkuvõttes tuli esimeseks 94 punktiga Lucas Leok, teise koha teenis 82 punktiga Dankerts ja kolmanda koha 74 punktiga Allas. Meie sõitjatest mahtus esikümnesse veel 64 punktiga viiendaks tulnud Raud. Meie sõitjatest tagasid pääsu poolfinaali veel Gregor Lootus (13. koht), Leslie Puller (15. koht), Robin Robert Mooses (18. koht), Enri Lustus (22. koht) ja Frankie Lvovs (25. koht).

EMX85 tulemused Pärnu

1Jekabs HUDOLEJSLAT50
2Lucas LEOKEST44
3Toms DANKERTSLAT40
4Marten RAUDEST33
5Aston ALLASEST32
6Milo BRÄNNSTRÖMSWE29
7Sebastians OLSENSLAT28
8Jakub PUCKOWSKIPOL22
9Gregor LOOTUSEST20
10Elliot LORDSWE20
11Denijs BOGDANOVSLAT19
12Wilhelm LÖFGRENSWE16
13Leslie PULLEREST13
14Enri LUSTUSEST12
15Romeo Elias Sund HOVINDNOR12
16Ebbe CALLEMOSWE12
17Ostap ANDRUKHUKR8
18Rainers GRASISLAT8
19Mauno KESKIKALLIOFIN7
20Robin Robert MOOSESEST4
21Frankie LVOVSEST4
22Eeka LAAKSONENFIN4
23Charlie SCHUMANSWE2
24Max LINDSTRÖMSWE2
25Robin ARUKASEEST1
26Bruno MÄGIEST0
27Jakob BURMANNEST0
28Arthur EJDBRINGSWE0
29Eiviydas BARTUSEVICIUSLTU0
30Erling ENGELANDNOR0
31Markuss HARUNSLAT0
32Lowe WINDEBORNSWE0
33Jimi MARTTILAFIN0
34Jack LJUNGNÉRSWE0
34Arturs VINTERSLAT0

EMX65 klassi ajasõidus võtsid meie poisid koguni kolmikvõidu. Kiireima ringiaja sõitis välja Rasmus Näär, teine oli Erki Raudnagel ja kolmas Theo Kolts. Esikümnesse mahtusid veel Johan Hansman (5. koht), Kristofer Valk (6. koht), Aston Kõiv (7. koht) ja Karl Mark Kristman (9. koht).

Kvalifikatsioonisõitu asuski juhtima ajasõidu kiireim Näär, kuid tema mootorratas lõpetas koostöö juba üsna sõidu alguses ja nii tuli Nääril leppida viimase stardikohaga põhisõitudeks. Nääri katkestamise järel asus sõitu juhtima Kolts, kes lõpuks ka võidukana finishisse tuli. Teisena lõpetas sõidu Raudnagel ja kolmandana poolakas Emil Dobisz. Neljas kuni kuues koht kuulusid taas meie poistele. Valk lõpetas neljandana, Dominic Toomsalu viiendana ja Johan Hansman kuuendana.

Pühapäevases esimeses võistlussõidus tabas ebaõnn kohe Hansmani, kes stardikurvi seisma jäi ja pikka aega oma mootorratast käima ei saanud. Lõpuks sai ta küll liikuma, aga juba lootusetult teistest maas. Sõitu asus juhtima Kolts ja tema järel teise koha võttis sisse Raudnagel. Kolts oligi avasõidus rajal kiireim ning võttis lõpuks esikoha ja Raudnagel lõpetas sõidu teisena. Tugeva sõidu tegi ka Näär, kes kõige kehvemalt stardikohalt võitles ennast lõpuks kolmandaks. Valk teenis kuuenda koha, Kristman seitsmenda koha ja Kõiv kaheksanda koha.


EMX65 start

Teist võistlussõitu asus stardi järel juhtima taas Kolts, kuid kahjuks kohe sõidu alguses lõpetas tema mootorrattas tööpäeva ja Theo pidi rajalt maha keerama. Liidriks tõusis Valk, teisele kohale Hansman ja kolmandale kohale Näär. Kahjuks jäi ka Hansmani sõit neljandal ringil pooleli ja esikoha eest võistlesid seejärel Valk ja Näär. Näär suutiski sõidu teises pooles liidriks tõusta ning teenis lõpuks ka esikoha. Valk lõpetas sõidu teisena ja Raudnagel kolmandana. Esikümnesse mahtusid veel seitsmendana Kõiv ja kaheksandana Kristman.

Päeva lõpuks kuulus esikolmik vaid meie sõitjatele. Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 45 punktiga Näär, teiseks tuli 42 punktiga Raudnagel ja kolmandaks 37 punktiga Valk. Kõiv oli 27 punktiga seitsmes, Kristman 27 punktiga kaheksas ja Kolts 25 punktiga üheksas.

Kahe etapi kokkuvõttes tuli esikohale 70 punktiga Näär, teine oli 64 punktiga Raudnagel ja kolmas 63 punktiga Dobisz. Pääsu poolfinaali tagas kokku 10 meie sõitjat. Lisaks kahele esimesele Kristman (4. koht), Hansman (8. koht), Valk (9.koht), Mikk Mihkel Sepp (10. koht), Aston Kõiv (12. koht), Laur Kallikorm (15. koht), Theo Kolts (16. koht) ja Ramon Visnapuu (19. koht).

EMX65 tulemused Pärnu

1Rasmus NÄÄREST45
2Erki RAUDNAGELEST42
3Kristofer VALKEST37
4Emil DOBISZPOL34
5Mikke LINDSTRÖMFIN30
6Dominiks SELISLAT27
7Aston KÕIVEST27
8Karl Mark KRISTMANEST27
9Theo KOLTSEST25
10Georgs FRIDRIHSONSLAT20
11Ricards JURCENKOLAT19
12Ramon VISNAPUUEST18
13Sami OINONENFIN16
14Felix LINDFIN15
15Daimis ADAMONISLTU13
16Dominic TOOMSALUEST11
17Jekabs GAILISLAT11
18Felix GÓRNIAKPOL7
19Alans BERZINSLAT7
20Daniel WIIKFIN5
21Laur KALLIKORMEST4
22Ruben TEESEST2
23Mikk Mihkel SEPPEST0
24Mykhailo YAKIMENKOUKR0
25Roberts VANAGSLAT0
26Oliver LINDFIN0
27Daniils HOHLOVSLAT0
28Martin-Markus ANSIEST0
29Leo VEINBERGSLAT0
30Augusts Valdis REISULISLAT0
31Samuel SALOVAARAFIN0
32Henry JÄRVEST0
33Marcus TRIISAEST0
34Johan HANSMANEST0
35Maksimilian LEOPOLDLTU0
36Edgars KUNDZINSLAT0


Carita Lomp

EMX Women klassi jaoks oli Pärnu etapp sel hooajal juba neljas. Pärnusse oli kohale tulnud 20 naist, nende hulgas üks eestlane Carita Lomp. Ajasõidu lõpetas Lomp 18. kohal. Parima ringiaja sõitis välja britt Lucy Barker, teine oli austerlanna Elena Kapsamer ja kolmas taanlanna Laura Raunkjer.

Kvalifikatsioonisõidus pidasid lahingu esikoha eest Barker ja Kapsamer. Viimase ringi möödumisega tõusis võitjaks Barker. Kolmandana lõpetas sõidu Barbara Aagaard Andersen (Taani). Lomp alustas sõitu tagasihoidlikult esimeste ringide järel oli ta kahekümnes. Sõidu lõpuks õnnestus tal tõusta viieteistkümnendale kohale.

Esimeses põhisõidus tegi Lomp taas tagasihoidliku stardi ja ta oli rivi lõpus. Koheselt hakkas ta oma positsiooni parandama ja lõpuks tõusis Lomp neljateistkümnendale kohale. 125cc klassi arvestuses oli ta oli kuues. Naiste avasõidu võitis kindlalt Barker, teine oli Kapsamer ja kolmas Laura Raunkjer.

Teises sõidus tegi Lomp parema alguse ja ta pääses kiirelt 15. kohale. Sõidu keskel õnnestus tal mõneks ringiks ka 14. kohale tõusta, kuid lõpus jõudis ta finishisse viieteistkümnendana (125cc arvestuses 7. koht). Esikolmik pandi taas paika kohe sõidu algusega. Barker oli kindlalt kiireim ning teenis taas ülekaaluka esikoha. Teisena tuli finishisse Kapsamer ja kolmandana Raunkjer.

Etapi kokkuvõttes tuli Lomp 13 punktiga 14. kohale. 125cc klassi arvetsuses oli Lomp 29 punktiga seitsmes. Etapivõidu teenis üldkokkuvõttes 50 punktiga Barker, teine oli 44 punktiga Kapsamer ja kolmas 40 punktiga Raunkjer.

Naiste tulemused Pärnu

1Lucy BARKERGBR50
2Elena KAPSAMERAUT44
3Laura RAUNKJÆRDEN40
4Elsa ANDERSSON-LOFSWE33
5Barbara AAGAARD ANDERSENDEN32
6Aneta ČEPELAKOVACZE30
7Katharina SCHULTZGER28
8Patricija BERZINALAT28
9Marlene Josefine WERNERGER24
10Melissa MÄNTYLÄFIN23
11Vanessa ZIMMERMANOVÁSVK18
12Wiktoria KUPCZYKPOL18
13Hanna MERTSALMIFIN15
14Carita LOMPEST13
15Rosalita Eline Sund HOVINDNOR12
16Maylinn-Rose STERKNED11
17Ria VIRTANENFIN8
18Sofiia HINIATULLINAUKR7
19Hanna REINOLAFIN6
20Jenny ENGELANDNOR0