Eestlased tõid Balti MV 2. etapilt koju mitmeid esikohti

Nädalavahetusel toimus Lätis Dobeles Balti motokrossi meistrivõistluste teine etapp. Mitmes masinaklassis õnnestus eestlastel koju tulla esikohtadega. Kõige kiiremas MX1 klassis teenis etapivõidu Tanel Leok.

MX1 klassis oli Dobeles kohal vägagi tugev seltskond. Ajasõidus kuulusid kaks esimest kohta lätlastele Uldis Freibergsile ja Edvards Bidzansile. Kolmanda ringiaja sõitis välja Tanel Leok. Esimesed 9 sõitjat mahtsid lõpuks 1,5 sekundi sisse. MX2 klassi arvestuses oli ajasõidus meie parinama Joosep Pärn kolmas.

Esimest MX1 ja MX2 klassi ühist võistlussõitu asus juhtima Freibergs, talle järgnesid Kaarel Tilk ja Tanel Leok. Tilk kukkus kohe sõidu alguses ja langes rivi lõppu. Kolmandale kohale tõusis peagi Meico Vettik. Esikolmik pidas sõidu jooksul kõva lahingut, kuid lätlane suutis meie mehi pikka aega oma seljataga hoida. Sõidu lõpus näitasid Leok ja Vettik aga paremat füüsist. Kaks ringi enne lõppu möödus liidrist esmalt Leok ja ring hiljem ka Vettik. Finishis oligi esimesena Leok, tema seljataga teisena Vettik ja kolmandana Freibergs. Hardi Roosiorg lõpetas sõidu seitsmendana.
MX2 klassi arvestuses olid avasõidus kolm kiiremat lätlased. Esimeseks tuli Mairis Pumpurs, teise koha sai Karlis Sabulis ja kolmanda koha Markuss Kokins. Meie parimana oli Sebastian Leok neljas, Joosep Pärn viies ja Richard Paat kuues.

Teist sõitu alustas kõige paremini Toms Macuks, talle järgnesid Leok ja MX2 klassis sõitev Sabulis. Macuks ja Leok võtsid sellise tempo üles, mis teistele üle jõu käis ja nad liikusid kahekesi järgnevatel eest ära. Leok hoidis lätlast kogu sõidu jooksul surve all, kuid lõpuks ei õnnestunudki tal Macuksist mööduda ja nii tuli tunnistada lõunanaabri 1,4 sekundilist paremust. Kolmandaks tõusis lõpuks Meico Vettik. Roosiorg lõpetas sõidu viiendana ja Tilk seitsmendana.
MX2 klassi arvestuses teenis lõpuks esikoha Pumpurs, teine oli Sabulis ja kolmas Pärn. Leok lõpetas sõidu viiendana ja Paat seitsmendana.

Etapi kokkuvõttes tuli MX1 klassis esikohale 47 punktiga Tanel Leok, teise koha sai 43 punktiga Macuks ja kolmanda koha 42 punktiga Vettik. Roosiorg oli kuues, Tilk üheksas ja Mikk-Martin Lõhmus kümnes. MX2 klassis kuulus esikoht 50 punktiga Pumpursile, teise koha sai 44 punktiga Sabulis ja kolmanda koha 38 punktiga Kokins. Pärn tuli 36 punktiga neljandaks, Sebastian Leok 34 punktiga viiendaks ja Paat 29 punktiga kuuendaks. Jan Marten Paju ja Robin Kruuse olid üheksas ja kümnes.

125cc klassis jäid kõige tugevamad lätlased eemale ja nii oli suurimaks favoriidiks esikohale Travis Leok. Leok ei vääratanudki ja ta võitis mõlemad võistlussõidus üsna kindlalt. Avasõidus tegi tugeva sõidu Karl Kiil, kes jõudis finishisse teisena. Kolmas oli avasõidus Ralfs Spila. Teises sõidus oli Leoki järel teine Spila ja kolmas Alberts Knapsis. Kiil lõpetas teise sõidu viiendana.

Etapi kokkuvõttes tuli esikohale 50 punktiga Travis Leok, teise koha sai 42 punktiga Spila ja kolmanda koha 38 punktiga Knapsis. Kiil oli lõpuks neljas ja Kaspar Uibu viies.

85cc klassis oli mees teiselt planeedilt Lucas Leok. Juba ajasõidus võttis ta teiste ees seljavõidu ja ka võistlussõitudes polnud kellegil mingit lootustki Leokile vastu saada. Esimeses sõidus teenis Leok esikoha Marten Raua ees koguni 1:30 minutilise edumaaga. Kolmandana lõpetas sõidu Jakob Burmann. Teises sõidus oli teine Toms Dankerts ja kolmas Raud.
Etapi kokkuvõttes läks esikoht 50 punktiga Leokile, teise koha sai 42 punktiga Raud ja kolmanda koha 35 punktiga Burmann. Lõpuks kuulus eestlastele koguni viisikvõit, neljandaks tuli Leslie Puller ja viiendaks Enri Lustus.

65cc klassis võitis mõlemad sõidud Erki Raudnagel ja ta oli ka päeva kokkuvõttes 50 punktiga parim. Teiseks tuli 42 punktiga lätlane Ricards Jurcenko ja kolmandaks 34 punktiga Johann Hansman. Sõidud lõpetas Hansman seitsmendana ja kolmandana. Karl-Mark Kristman oli neljas, Aston Kõiv viies, Ramon Visnapuu seitsmes ja Mikk-Mihkel Sepp kaheksas.

Külgvankritel olid lätis kohal kolm meie parimat korvipaari. Eesti meistrivõistluste liidrid Markus Normak ja Karl Albert Kasesalu tulid meie parimatena lõpuks kolmandale kohale. Avasõidus olid mehed kolmandad ja teises sõidus viiendad. Esimene koht kuulus MM-sarja staaridele Daniels ja Bruno Lielbardistele. Teiseks tulid Janis ja Lauris Daidersid. Robert Lihtsa ja Markus Lina said neljanda koha ja Ülar Karing ning Oliver Sebastian Lamp viienda koha.

Quadidel oli ainsa eestlasena stardis Rasmus Sõna. Avasõidus kuulus Sõnale neljas koht ja teises sõidus kolmas koht. Etapi kokkuvõttes andsid need tulemused talle kolmanda koha. Esikoha teenis Reinis Bicans, teine oli Karlis Neija.

Balti MV kolmas ja otsustav etapp sõidetakse augusti keskel Pärnus.