Läti motokrossi meistrivõistluste otsustav etapp toimus Madonas

Pühapäeval 25. augustil toimus Madona krossirajal Läti motokrossi meistrivõistluste viimane etapp. Igas masinaklassis olid kõrgete kohtade eest võitlemas ka meie sõitjad. Hooaja kokkuvõttes tulid Läti meistriteks Lucas Leok (85cc) ja Erki Raudnagel (65cc).

MX1 klassis astusid Läti ja Leedu kiirematele vastu Gert Krestinov, Meico Vettik ja Kaarel Tilk. Avasõidus sai meie meestest kõige paremini liikuma Krestinov, kes Edvards Bidzansi järele teisele kohale asus. Vettik alustas sõitu natuke tagantpoolt, kuid nagu teada on ta sõidu alguses väga kiire ja nii ka seekord. Vettik tõusis üsna kiiresti esikolmikusse Bidzansi ja Krestinovi järele. Lätlase vastu meie mehed seekord ei saanud ja võisteldi omavahel teise koha eest. Vettik suutis sõidu teises pooles Krestinovist mööduda ning teenis avasõidus teise koha ja Krestinov tuli finishisse kolmandana. Tilk lõpetas sõidu üheksandana.

Teises sõidus võttis liidrikoha taas enda kätte Bidzans, meie parimana oli Krestinov esiviisiku piiril. Krestinov tõusis mõne ringi järel sõidu teisele kohale, kuid Bidzansi vastu ei õnnestunud ka sel korral saada. Lätlane sõitis kindlalt ja ta püsis esikohal kuni finishini. Krestinov lõpetas sõidu küll teisena, kuid talle määrati ajakaristus, mis kukutas ta lõpuks kolmandaks. Teise koha punktid teenis kehva stardi järel sõidu kolmandana lõpetanud Vettik. Tilk lõpetas sõidu kaheksandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Bidzans, teise koha sai 44 punktiga Vettik ja kolmanda koha 40 punktiga Krestinov. Läti meistriks krooniti MX1 klassis aga viimase etapi kuuendana lõpetanud Uldis Freibergs (182 punkti). Teiseks tuli 154 punktiga leedulane Domantas Jazdauskas ja kolmandaks 144 punktiga viimaselt etapil eemale jäänud Tanel Leok.

MX2 klassis kuulus meie sõitjatele samuti kaks poodiumikohta. Kõige kõrgemale astmele siiski tõusta ei õnestunud, sest lätlane Markuss Kokins oli Madonas löömatu. Avasõidu lõpetas Kokinsi järel teisena Richard Paat ja kolmandana Joosep Pärn. Teise sõidu suutis Kokinsi järel lõpetada teisena aga Pärn, kes kolme sekundiga Paati edestas.

Etapi kokkuvõttes tuli esikohale 50 punktiga Kokins, teise koha teenis 42 punktiga Pärn ja kolmanda koha 42 punktiga Paat. Läti meistriks tuli 214 punktiga Kokins, teise koha sai 167 punktiga Rauls Blumfelds ja kolmanda koha 146 punktiga Joosep Pärn.

125cc klassis oli kindel favoriit esikohale Tomass Saicans ja tema ka mõlemad võistlussõidud võitis ning teenis etapilt 50 punktiga esikoha. Avasõidu lõpetas teisena Alberts Knapsis ja kolmandana Karl Kiil. Kaspar Uibu tuli finishisse neljandana. Teises sõidus oli teine taas Knapsis ja kolmas Uibu, kes lõpuks ka 38 punktiga päeva kokkuvõttes kolmanda koha teenis. Knapsis oli 44 punktiga kokkuvõttes teine.

Läti meistriks krooniti hooaja kokkuvõttes 185 punktiga Knapsis, teise koha sai 162 punktiga Ralfs Spila ja kolmanda koha 151 punktiga Karl Kiil.

85cc klassis läks Läti meistritiitli eest viimast etappi sõitma Lucas Leok. Tema edumaa oli Jekabs Hudolejsi ees 12 punkti. Avasõidus võttis liidrikoha enda kätte esimesel ringil Hudolejs. Leoki start natuke ebaõnnestus ja tal tuli tükk aega vaeva näha, et teisele kohale jõuda. Lätlane oli selleks hetkeks edumaa sisse juba saanud, kuid kukkumine langetas ta mitu kohta tahapoole. Sealt maalt edasi oli sõit juba Leoki kontrolli all ja ta teenis vajaliku esikoha. Teisena lõpetas sõidu Hudolejs ja kolmandana Gregor Lootus.

Teises sõidus tegi Leok hea stardi ja ta võttis liidrikoha enda kätte. Talle järgnesid Lootus, Marten Raud ja Enri Lustus. Sõidu lõpuks kuuluski eestlastele kolmikvõit. Leok võttis kindla esikoha, Raud lõpetas sõidu teisena ja Lootus kolmandana. Hudolejs tuli finishisse neljandana.


85cc klassi poodium vasakult: Marten Raud, Lucas Leok, Gregor Lootus

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Leok, teine oli 40 punktiga Raud ja kolmas 40 punktiga Lootus. Läti meistriks krooniti 200 punktiga Leok, teise koha sai 178 punktiga Hudolejs ja kolmanda koha 138 punktiga Martins Cirulis.

65cc klassis oli kohal kogu meie paremik, kuid kõrgemad kohad jäid viimasel etapil lätlastele. Avasõidu võtis küll Rasmus Näär, kuid teine sõit tal ebaõnnestus ja nii tuli päeva kokkuvõttes leppida neljanda kohaga. Meie parim oli lõpuks Erki Raudnagel, kes sõidud neljandana ja kolmandana lõpetas. 38 punktiga tuli Raudnagel etapi kokkuvõttes kolmandale kohale. Esikoht läks 45 punktiga Georgs Fridrihsonile, teine oli 44 punktiga Rudolfs Spila.


Läti meister Erki Raudnagel

Hooaja kokkuvõttes kuulus kaksikvõit aga eestlastele. Läti meistriks tuli 208 punktiga Raudnagel ja teise koha sai 181 punktiga Näär. Kolmas oli 174 punktiga Spila.

Päev varem toimunud külgvankrite masinaklassis kuulus etapivõit lätlastele Janis ja Lauris Daidersile. Avasõidus olid Daidersid parimad ja teises sõidus pidid nad tunnistama vaid Daniels ja Bruno Lielbardiste paremust. Lielbardised olekski etapi ilmselt võitnud, kuid avasõidus jäi neil startimata tehnika tõttu. Ilusa võistluse tegid Markus Normak ja Karl Albert Kasesalu, kes sõitudes teise ja kolmanda koha võtsid ning etapi kokuvõttes teiseks tulid 42 punktiga. Poodiumi kolmandale astmele tõusid 34 punktiga Robert Lihtsa ja Markus Lina. Sõidud lõpetasid nad viiendana ja neljandana.

Hooaja kokkuvõttes teenisid esikoha 221 punktiga Daidersid, teise koha said 192 punktiga Normak ja Kasesalu ning kolmanda koha 191 punktiga Maris Rupeiks ja Kaspars Liepins.

Quadidel oli finaaletapil kõige kiirem Karl Robin Rillo. Ta võitis mõlemad sõidud ja võttis ka 50 punktiga etapivõidu. Teise koha sai 44 punktiga Reinis Bicans ja kolmanda koha 38 punktiga Atis Breds. Meie teine sõitja Rasmus Sõna oli päeva kokkuvõttes 26 punktiga seitsmes.

Läti meistriks tuli 186 punktiga Bicans, teise koha teenis 170 punktiga Sõna ja kolmanda koha 135 punktiga Straubergs.